П оследната година и половина се оказа изпитание за компаниите

...
П оследната година и половина се оказа изпитание за компаниите
Коментари Харесай

Работа и ментално здраве – уроците от бизнеса

П оследната година и половина се оказа тестване за фирмите по разнообразни аргументи. Много сектори въобще не можеха да работят, а в други работата трябваше безусловно за дни да премине от офлайн в онлайн режим с всички произлизащи от това последици за връзките сред чиновниците и мениджмънта.

В дните, в които персоналното и служебното се сливаха, стана ясно, че човешкото отношение и грижата за хората са също едни от най-важните съставни елементи на един добре стикован екип.

Много от фирмите поставиха старания и вкараха разнородни начинания за поддръжка и обосноваване на личния състав си.

Сред най-работещите интензивности се оказват тези, препоръчани от самите екипи. В компанията да вземем за пример, един от най-големите производители на храни в света, има създадена стратегия, наречена „ Be Well “. Тя е напълно фокусирана върху благосъстоянието на чиновниците. Всъщност от компанията назовават хората си „ сътрудници “, тъй като те способстват с уменията и познанията си за развиването и триумфа на бизнеса. COVID-19 още повече ускори смисъла на стратегии като „ Be Well “, защото се отрази отрицателно на менталното положение на доста хора по света. Преди повече от 2 години Mars вкарва локални „ Be Well “ посланици (посланици, фокусирани върху благосъстоянието), чиято задача е да провеждат действия, намаляващи напрежението на работното място. Тази самодейност продължава и по време на пандемията в отдалечения режим на работа.

„ Истината е, че когато станеш част от програмата „ Be Well “ на Mars от теб се чака да бъдеш и модел за подражателство. Винаги съм била мощен последовател на концепцията за здраволосвен баланс сред персоналния и професионалния живот. С течение на времето осъзнах, че това е допустимо единствено тогава, когато дадеш най-хубавото от себе си и в двата аспекта, само че се освободиш от устрема към перфекционизъм. Чувствам се щастлива и признателна да бъда част от компания, която дава гъвкави работни условия, като приоритизира трудовата нравственос и постигнатите резултати пред закрепеното работното време. Работата от у дома наложи да си основа нова рутина - започнах да се разхождам по време на онлайн работни срещи, понижих използването на цифрови устройства в свободното си време, не разисквам работните си задължения по време на вечеря и се давам награда с най-малко един час за себе си всеки ден – няколко елементарни, само че осъзнати правила, които безспорно ме направиха по-добър човек, сътрудник и помощник на Mars “, споделя Силвия Шахбазян, Activation Executive за Mars България, Албания, Косово и Северна Македония и дипломат на районната стратегия на Mars.
 a
В рамките на „ Be Well “ бе въведена и стратегия за подкрепяне на сътрудниците, която им обезпечава достъп до редица консултантски услуги, посредством които по-лесно да позволяват разнообразни персонални проблеми, оказващи влияние върху работата и благосъстоянието им. Участието в програмата е напълно гратис, като в нея могат да се включат даже и членове на фамилията на чиновниците.

„ Сред обичаните ми действия в програмата е четенето на книги на децата на нашите сътрудници. Докато яслите и детските градини бяха затворени по време на пандемията, мнозина се сблъскаха с предизвикването да работят за първи път от у дома в компанията на своите деца (бебета или тинейджъри), съпрузи и домашни си любимци. Според психолозите, главният проблем на работещите родители беше да намерят салдото сред професионалния и персоналния живот. Попадна ми изследване, съгласно което точно заради това огромна част от родителите са спрели да четат книги на децата си преди лягане, с цел да посветят това време на работни задания. Като посланици на „ Be Well “, ние взехме решение да четем приказките вместо тях и създадохме група по четене, която бе призната задушевно от всички в компанията “, разяснява Наталия Дянкова, Старши помощник Планиране на продажби – район Балкани и дипломат на Mars.
 a
Бисерка Игнатова-Битунска, офис координатор в Mars, прибавя : „ Донесохме доста усмивки и получихме позитивна противоположна връзка освен от дейностите ни онлайн преди COVID-19, само че и по време на онлайн интензивностите ни. Към някои от тях се причислиха и доброволци, които безспорно способстваха за реализирането им “.
 a
Друга забележителна смяна, която редица огромни компании като Mars вкараха, е разширението на цифровите запаси за образование на нови чиновници – т.нар „ onboarding “ развой. Преди тези въвеждащи дни се организираха в заседателни зали, в наличието на новите чиновници и под управлението на старите. Това помагаше на екипите да се сплотят, само че нарушаваше работния темп. С дигитализирането на процесите онбордингът също става напълно цифров, като от Mars споделят, че виждат в това доста преимущества. Обучителните материали да вземем за пример са налични когато и да е за новите сътрудници. На всички останали хора от екипа, които имат предпочитание да се развиват и самоусъвършенстват, също се дават запаси за образование по разнообразни тематики.

Сега, когато последователно всички се връщат към работа „ в действителността “, интензивностите в границите на кампaнии като „ Be Well “ ще продължат, тъй като множеството работодатели си дадоха сметка, че здравето на мозъка и тялото, възприятието за общественост, взаимните прекарвания и общите мемоари са това, което вършат едно работно място обичана опция за разрастване на цялостния капацитет.

„ Знам какъв брой малко е нужно, с цел да покажеш грижа и обич към някого. Стремя се да отпущам на хората към себе си нужното време и доверие, с цел да открият високата си стойност. Посочихме, че е належащо да размишляваме върху това какво е значимо за нас. Поемаш си мирис за малко, оглеждаш се в близост и избираш това, което те кара да се чувстваш жив, благополучен и здрав.
 a
За мен това са моето семейство, цветята ми и кулинарната ми пристрастеност. Ще перефразирам нашето схващане: „ Светът, който желаеме на следващия ден, стартира с това по какъв начин всички способстваме за него през днешния ден! “ – разяснява Силвия Колева, Изпълнител Активности на Mars България, Северна Македония, Косово, Албания и дипломат на районната стратегия на Mars.

Зад самодейностите на Mars стои фантазията – тяхната обществена политика, учредена на създаване на доверие и по-добър и спокоен живот за чиновниците, един ден да бъде прилагана в редица компании. Може единствено да се учим от тях, не мислите ли?
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> --> Възрастна дама желае да паркира някъде в Лондон. Намества се сред колите и блъска предната кола. След това блъска и задната. Към нея постепенно се… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниПроф. Христова: Не би трябвало прекалено много да се натиска към наложително ваксиниранеПочти всяка представителка на нежния пол мечтае за подобен човек до себе сиГоворителката на държавното управление по климатичните въпроси призна обществено, че избира дизеловия си автомобил пред електрически.Чат приложението не утвърждава сканирането на фотоси на потребителитеОранжев код за рисково високи температури е в действие за 7 области в страната за 9 август. Жълт е кодът в 18 областиНа този декор блокове на Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 ” работят с понижени мощности " Миналата година имах предпочитание да напусна и го споделих, само че в този момент беше друго и желаех да продължа тук ",След 10-часово търсене ротвайлерът е открит и по избор на притежателя му - някогашен служител на реда, е настанено в приютВижте по какъв начин да си приготвите това вкусно ястиеОлимпийският огън загасна в края на спектакъла, с цел да бъде разпален още веднъж след три години за Игрите в Париж " Наричам го китайски вирус, защото е почнал да се популяризира таман оттова. Появил се е в лаборатория ", сподели Доналд ТръмпЖените, получавали по 0,9 мг от медикамента два пъти на ден в продължение на пет дни, демонстрират приблизително понижаване на количеството изгубена кръв с 19%Вижте кои са те17 други пасажери са в болницаДенис Томас беше флейтист, саксофонист и перкусионистТе са приети в болница с признаци на чревна инфекцияОт мрежата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР