Отворят ли се дупки, една част от полицаите поемат контрола

...
Отворят ли се дупки, една част от полицаите поемат контрола
Коментари Харесай

Премиерът поиска до всяка дупка на пътя полицай, докато не се запълнят

Отворят ли се дупки, една част от служителите на реда поемат контрола на пътищата и стоят до дупките до момента в който не се запълнят, това изиска през днешния ден на оперативно съвещание на държавното управление министър председателят Бойко Борисов. Извънредното събиране на министрите е било по тематиките битова престъпност и положението на пътищата, оповестиха от държавната осведомителна работа.

" Това не може да продължава! Хората чупят коли, пукат гуми, а и това си е действителна заплаха за живота. И след това им обяснявате, че в общи линии още година ще е по този начин, до момента в който влезе ТОЛ системата ", споделя Борисов пред министрите, се вижда от публикуваната стенограма от съвещанието.

Той акцентира, че при падналите дъждове ямите по пътищата не се виждат " и ще се пребие човек ". " Докато не се оправи – ще стои там. Убеден съм, че имаме и сили, и мощности, стига да има воля и предпочитание. Не единствено да записваме хорското злощастие. Защото, като си счупиш джантата и пукнеш гумата – да приказваме за европейска интеграция, Европейски съюз, европейско председателство... Последното, което минава на хората през акъла, е това ", отбелязва министър председателят

Общото сред дупките и пломбите

Борисов въпреки всичко отбелязва, че има и справедливи аргументи за появяването на дупките. " От минус 10-15 градуса за един ден стана плюс 20 градуса. То, дето се вика, в случай че е пломба на зъб при такава внезапна температура – пада ", споделя Борисов.

Той подрежда да се обърне особено внимание на скоростните пътища, а където дават отговор общините, да им се помогне да вземат ограничения.

В отговор министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков показва, че от петък са почнали " кърпежите и ремонтни действия ", като най-тежките сектори са скоростни пътища. " По " Тракия " ситуацията е в действителност трагично, в остарялата част на " Тракия " – от Пловдив към Стара Загора. В доста от общините помогнахме – къде по сигнали, къде на база изпълнителни протоколи сред сътрудниците от организацията и пътно-поддържащи компании по контракти за настоящи поправки и поддръжка ", споделя още министърът. Той показва, че запас от организация " Пътна инфраструктура " е ориентиран и към четвъртокласни пътища, които са в прерогативите на локалната власт.

Николай Нанков споделя още, че в границите на десетина дни би трябвало да приключат всички поправки по републиканските пътища, свързани с кърпежи.

Министерство на вътрешните работи има месец да построи видеонаблюдение, където е нужно

Задачата към министъра на вътрешните работи Валентин Радев е да употребява пътуванията си в страната, с цел да се срещне с представители на локалните управляващи и да разбере от каква помощ за противопоставяне на престъпността имат потребност. " Говори с всички кметове по места, освен на огромните градове, само че и кметските наместници, село по село – там, където е належащо – камери, да им се помогне. Ако би трябвало, с Министерството на финансите вижте санкциите, които събират те в дребни обитаеми места, да си остават в самите обитаеми места, с цел да се обслужват камерите ", споделя Борисов.

Премиерът желае още от министъра на вътрешните работи да разбере от кметовете дали през техните обитаеми места минават полицейски патрули и удовлетворени ли са те от работата на униформените. Бойко Борисов напомня на министрите, че към този момент са назначени " над 1200-1300 нови служители на реда " и дава на министър Радев месец да се направи видеонаблюдение на всички места, където има потребност от такова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР