Отварянето на училищата не се очаква да доведе до голям

...
Отварянето на училищата не се очаква да доведе до голям
Коментари Харесай

Еврокомисар: Училищата няма да увеличат К-19

Отварянето на учебните заведения не се чака да докара до огромен скок в случаите на ковид, съобщи в изявление европейският комисар по опазването на здравето и сигурността на храните Стела Кириакидис.

" Проучванията в няколко страни от Европейски Съюз демонстрираха, че предаването (на вируса) от дете на дете в учебните заведения е необичайност и отварянето на учебните заведения не води до доста нарастване на инфекциите ", сподели тя пред италианския вестник " Стампа ", заяви ДПА. " Според данните, с които разполагаме, в случай че се ползват положителни санитарни ограничения, като това сред учениците да има разстояние или те да са разграничени на групи, малко евентуално е учебните заведения да се окажат по-голям източник на инфекции, в сравнение с други места. Именно на това се надяваме и ние ", добави Кириакидис.

По думите ѝ първата ваксина против вируса може да бъде налична в края на тази или началото на идната година. Тя обаче акцентира, че е " рисковано " да се предвижда с акуратност.

Миналата седмица Агенцията по публично здраве на Англия разгласява проучване, съгласно което от над 1 милион деца, които през юни са посещавали предучилищна подготовка или начално учебно заведение в Англия, едвам 70 са били наранени от коронавирусни епидемиологични гърмежи.

" В случаите, в които деца са се заразявали с вируса, това най-вероятно е ставало вкъщи, нормално от родител. При половината от епидемиологичните гърмежи няма нито един обиден възпитаник, а предаването сред възпитаници е огромна необичайност ", установи здравната организация, представена от " Монитор ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР