Оттук-насетне ще се опитваме да правим обобщение на най-важните неща.

...
Оттук-насетне ще се опитваме да правим обобщение на най-важните неща.
Коментари Харесай

МВнР има готовност да евакуира българите в Украйна

Оттук-насетне ще се опитваме да вършим резюме на най-важните неща. Днешният брифинг ще бъде едно самобитно продължение на дебата от през вчерашния ден в пленарна зала по отношение на напрежението сред Русия и Украйна. Това показа на брифинг министърът на външните работи.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 88
,,НАТО е връчила своите оферти на съветската страна, които са предхождани от предложенията на Съединени американски щати. Идеята е да се продължи разговорът в Съвета НАТО-Русия и да се търси деескалация на напрежението. Най-общо може да се каже, че в документа има оферти за понижаване на риска и едно по-отговорно държание на двете страни``, посочи министър Генчовска.

Тя акцентира, че позицията на всички държави-членки в Европейски Съюз е единна и се показва в понижаване на напрежението и деескалация на спора. По думите ѝ от румънска страна е постъпило предложение всички външни министри на държавите-членки на Европейски Съюз да посетят Киев, което би бил един сигнал, че в реалност се търси понижаване на напрежението.

Вчера в Народното събрание беше доста потребна полемиката, тъй като беше повдигната една доста значима тематика и това е построяването на едни съответни отбранителни качества, от които България се нуждае, с цел да се усещаме като страна-членка на Алианса със самочувствие и достолепие, разяснява първият ни посланик.

Министър Генчовска обърна внимание и на бългаската диаспора в Украйна.

Важни са и българите в Украйна. От две седмици сме в всекидневен контакт с посолството и генералното ни консулство. Към този миг няма проявено предпочитание за евакуация, само че тези проекти са обновени и ние сме в подготвеност при потребност, акцентира тя.

По тематиката с Република Северна Македония външният ни министър посочи като позитивна вест, че е бил рестартиран разговора по редица политически тематики и уточни, че чака да има надграждане във всяка една секторна политика.

заяви, че България е възобновила предлагането си към Скопие наши самолети да охраняват въздушното пространство на Република Северна Македония.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 88  Англия счита, че съветска инвазия в Украйна не може да бъде спряна Англия счита, че съветска инвазия в Украйна не може да бъде спряна  Китай сподели на Съединени американски щати, че желае да не се нагнетява напрежението към Украйна Китай сподели на Съединени американски щати, че желае да не се нагнетява напрежението към Украйна  Експерт: Спекулация е, че български войски ще отидат в Украйна

Експерт: Спекулация е, че български войски ще отидат в Украйна
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР