Оттук насетне можем да планираме почивка - на море, на

...
Оттук насетне можем да планираме почивка - на море, на
Коментари Харесай

Чакат ни 115 дни лято

Оттук насетне можем да планираме отмора - на море, на планина. Лятото ще е топло, изсъхнало и дълготрайно. 115 дни лято даде обещание пред Нова тв климатологът и член на УС на БАТА проф. Георги Рачев.

И септември ще бъде доста прекрасен и топъл или най-малко по-голямата част от септември - ще е прелестен и подобаващ за море и планина.

Лятото е наподобява на предходните две - три лета. Обикновено два - три дни вали и след това горещина дълъг интервал от време. Дъждовете пък ще са интензивни, може и поройни с рискови феномени, поради насъбраното напрежение. В общи линии те ще са бързи, къси, само че огромни като количества.

Ще вали обаче главно в Западна България, в източната част на страната ще е идеално за плаж, разяснява климатологът. Дъждове се чакат в първия уикенд на месец юли, а той ще бъде характерен месец - най-топлият в годината. Следобедните часове температурите ще са високи. Пригответе се за жеги, които ще са по-малки юли месец, само че ще се засилят през август. 

Няма никакви индикации за огромни, продължителни тежки високи температури и засушавания тази година. такива каквито през 2003г. в региона на Бенелюкс взеха живота на над 70 000 души в границите на 3 седмици поради горещините, сподели проф. Рачев.

За туризма - аз съм черноглед. Празничко е. Сега уикенда плажовете са цялостни, само че това са къси пътувания - снадки уикенд.

На нас ни трябват не по 1-2 чартъра, а по 50 - 100 чартъра във Варна и Бургас, с цел да напълним Черноморието, разяснява Рачев като член на УС на БАТА. Сбърка министерството.

Главно в рекламата. Положението е трагично.

Туроператорите докарват туристите. Няма го градският туризъм. С нискотарифните  самолетни компании идваха хора, които идваха да хапнат и пийнат, а в този момент ги няма. Браншовите организации непрестанно желаеме среща с министерството и премиера. Трябва да се обърне внимание на туроператорите.

" Слънчевото и топло и изсъхнало време не допуска съществуването на ковид в естествена среда. Иначе той си живее в нас - на тъмничко, на влажничко той се усеща добре, само че на открито няма да се усеща добре ", сподели Рачев.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР