Оценката е по-слаба от това, което очаквахме и това, което

...
Оценката е по-слаба от това, което очаквахме и това, което
Коментари Харесай

Обиден ли е Василев? При какви условия ПП преговаря с ГЕРБ

Оценката е по-слаба от това, което чакахме и това, което проучванията посочваха, само че е задоволително мощна, с цел да бъдем добра съпротива. Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев пред bTV.

Той съобщи, че има две аргументи Политическа партия да не желае да договаря с ГЕРБ. 
-->
" Артикулирахме обещанието ни, което е, че ще водим по-социална политика от ГЕРБ. По-важното е, че ние желаеме да водим една извънредно безкомпромисна политика, що се отнася до господство на закона и всички хора, които са бъркали в кацата да бъдат разследвани и да понесат силата на закона.

Няма смисъл. По-важното нещо е, че жителите направиха явен избор. Те споделиха, че избират ръководството на ГЕРБ. Попитаха ни дали ще вършим обща група с Демократична България, само че това е замяна на вота ", безапелационен е той. 

" Имахме почти толкоз депутати, колкото имат ГЕРБ. Водихме доста тежки диалози и договаряния. От едната страна бяха Българска социалистическа партия, а от другата страна бяха Демократична България.

Имаше приказки, че обединението е безпринципна, само че и трите партии искахме парите да не стигат до съответни компании, а до жителите. Когато Има Такъв Народ споделиха, че не желаят да следват тази политика, обединението се пропука и държавното управление падна с внасянето на избор на съмнение от ГЕРБ ", напомни Василев. 

" Нека забележим всички хора на ГЕРБ, против които има спрени и смачкани следствия. Нека бъдат оттеглени от партията, в това число господин Борисов. Това няма по какъв начин да стане, тъй като видяхме, че хората им дадоха болшинство. Даването на признания лишава един час. Ако са направили закононарушение и желаят да се усещат като партия, дано го създадат. Това е изискването ни ", съобщи той. 

Василев сподели, че Политическа партия ще вземе втория мандат, в случай че ГЕРБ не съумеят да сформират държавно управление и ще стартира да договаря първо с Българска социалистическа партия и Демократична България. 

" Сега договарянията ще бъдат още по-тежки. Безпринципни болшинства не би трябвало да се сформират. Това, което ви споделям, е че преди да има болшинство, би трябвало да има единодушие по ясна политика. Това не е единствено сглобка от депутати. В един миг ще стане ясно дали ГЕРБ и Движение за права и свободи са подготвени да се прочистят като партии, само че до този миг не виждам по какъв начин ще работим с тях.

Не е наша работа да слагаме условия на тези партии. Ще приказваме с тях, когато не са ръководени от хора, които са крали от държавната каса и така нататък Когато се прочистят, може би, ще станат естествени партии. Основният проблем е, че този развой не стартира в последната една година. Имаха опция, само че това не се случи.

Сега народът явно харесва обещанията им. Надявам се от през днешния ден бензинът да падне с един лев, както дадоха обещание ", уточни съпредседателят на " Продължаваме промяната ". 

Василев съобщи, че към момента не знае дали Политическа партия ще договаря с партията на Стефан Янев, тъй като не се знае кои персони от партията влизат в Народното събрание. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР