Отровата на медоносната европейска пчела е „удивително ефективна” при умъртвяването

...
Отровата на медоносната европейска пчела е „удивително ефективна” при умъртвяването
Коментари Харесай

Пчелната отрова лекува рака на гърдата

Отровата на медоносната европейска пчела е „ изумително ефективна” при умъртвяването на мъчно лечими нападателни кафези на рак на гърдата, настояват учени от Западна Австралия.

Изследване е открило, че отровата и нейният главен съставен елемент мелитин освен умъртвяват бързо „ тройно отрицателния рак на гърдата и обогатените с HER2 ракови кафези “, само че и го вършат при централизация, която не поврежда естествените кафези.

Тройно отрицателният рак на гърдата (TNBC) съставлява 10% до 15% от всички типове рак на гърдата, показват учените. Понастоящем няма клинично дейно лекуване против тъкмо този тип рак.

Отровата е извънредно мощна, твърди водещият откривател Киара Дъфи в обява във връзка проучването.

Мелитинът може изцяло да унищожи мембраните на раковите кафези в границите на 60 минути.

Ракът на гърдата е най-често срещаният рак при дамите по света.

Изследването, оповестено в списанието „ Nature Precision Oncology”, е тествало също дали мелитинът може да се употребява в композиция със съществуващите химиотерапевтични лекарства за лекуване на мощно нападателни типове рак на гърдата.

Мелитинът образува дупки в мембраните на рака на гърдата, което евентуално разрешава лекуването да влезе в клетката и да увеличи смъртността на раковите кафези.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР