Отрицателни са температурите в цялата страна тази сутрин. Очакванията на

...
Отрицателни са температурите в цялата страна тази сутрин. Очакванията на
Коментари Харесай

Минус 23 градуса измериха у нас днес

Отрицателни са температурите в цялата страна тази заран. Очакванията на метеоролозите са захлаждането да продължи и в околните дни. Според прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология oнес с сдържан, в Дунавската низина и в източните региони краткотрайно мощен северозападен вятър ще продължи да нахлува леден въздух. Облачността, основно в Западна и Централна България ще се усили и на доста места там ще превали слаб сняг. Максималните температури ще бъдат сред минус 3° и 2°. 

Над планините облачността ще е забележителна и на доста места ще превалява слаб сняг. Ще духа мощен, по билата и краткотрайно плевел северозападен вятър. По планинските проходи ще има виелици и ще се образуват навявания. Ще продължи да става студено. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 9°, на 2000 метра - към минус 16°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от северозапад. Максимални температури на въздуха: 1°-4°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Връх Мусала е най-студеният връх на Балканският полуостров. Температурата към 1.00 часа през днешния ден се намали до минус 23 градуса, оповестиха от Meteo Balkans.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР