Отрасловите анализатори вече са формирали свои собствени прогнози относно динамиката

...
Отрасловите анализатори вече са формирали свои собствени прогнози относно динамиката
Коментари Харесай

Тримесечните печалби на Samsung рискуват да паднат с 96% до 14-годишно дъно

Отрасловите анализатори към този момент са формирали свои лични прогнози по отношение на динамичността на финансовите резултати на Samsung Electronics през последното тримесечие. Това са резултатите, които корейската компания към момента следва да оповести. Според специалистите, тримесечната облага на Samsung ще падне с 96% до най-ниското равнище от четвъртото тримесечие на 2008 година

През този интервал компанията се сблъска с оперативна загуба от $568 млн. Samsung завърши второто тримесечие на 2022 година с оперативна облага от $10,8 милиарда Очаква се второто тримесечие на тази година да донесе на компанията не повече от $427 млн. оперативна облага. В доста връзки този резултат може да се дължи на увеличение на загубите от продажбата на чипове с памет до 3 милиарда $.

Според анализаторите на TrendForce, цените на чиповете с памет са паднали с 13 до 18% през последното тримесечие, а клиентите на Samsung просто не са имали потребност от нова памет, защото са употребявали съществуващите ресурси. Решението на доста производители да лимитират производството на чипове с памет оказа помощ за закъснение на спада на цените и те ще доближат дъното си през третото тримесечие на тази година. Според анализаторите ще може да се приказва за възобновяване на пазара на памети не по-рано от идната година.

Очаква се Samsung да се възползва от рецесията, с цел да пренасочи напъните си към производството на съставни елементи с изкуствен интелект, които в този момент са доста търсени. Става дума както за независимо произвеждане на чипове памет от вида HBM, по този начин и за контрактно произвеждане на чипове за странични клиенти. В мобилния сегмент оперативните доходи на Samsung доближиха $2,5 милиарда, съгласно няколко анализатори. Samsung насрочи дебюта на новите си флагмански смарт телефони с еластичен екран през юли, като искаше да изпревари новото потомство Apple iPhone с огромен марж.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР