отправено по-рано за задължаване на Министерския съвет да промени ПВУ

...
отправено по-рано за задължаване на Министерския съвет да промени ПВУ
Коментари Харесай

Енергийната комисия не отложи териториалните планове

отправено по-рано за задължаване на Министерския съвет да промени ПВУ в част " Енергетика " и за териториалните проекти, не мина през отрасловата комисия в Народното събрание. точно поради това гледище.

Виждаме какво се случва през днешния ден в страната, съобщи при започване на съвещанието Драгомир Стойнев. Според него не се съблюдават решенията на законодателния орган и попита какво се случва с договарянията за предоговаряне на ПВУ. Крайно време е да се вземе отношение по териториалните проекти, счита аленият народен представител, съгласно който и тези териториални проекти са били заченати неправилно. Сега сме в положение да вършим неща на напред поради едни милиони от Европейски Съюз , подлага на критика депутатът от Българска социалистическа партия.

От цялостен безпорядък се оплака Драгомир Стойнев и съобщи: " Ако смятате да продължавате да управлявате по този начин, по-добре си подайте оставката ". Така или другояче, съгласно него, ръководещите не могат да се оправят с тези териториални проекти.
 Червените свикаха председателски съвет за ПВУ и енергетиката
Червените свикаха председателски съвет за ПВУ и енергетиката

Нинова е обезпокоена, че против протестиращите енергетици се употребява сълзотворен газ

В Брюксел не се договаря със страшилища, по думите му.

Стойнев настоя да се одобри предлагането на опозицията, тъй като по този начин щели да се успокоят хората.

Радослав Рибарски от ПП/ДБ счита, че опозицията не предлага решение на казуса, а следващо отсрочване. Отлагането не взема решение проблемите, предизвести Рибарски и акцентира, че това следващо отсрочване ще ни остави без териториални проекти. Между него и Стойнев породи спор чий е министърът на енергетиката.

Според Цончо Ганев от " Възраждане " болшинството не извършва решението на Народното събрание за предоговаряне на ПВУ. Искаме да пристигна тук вашият министър и да каже какво в направил. Да не се окаже, че не си е мръднал пръста и не е приключил нищо, настоя Ганев.
 Кабинетът отсрочи новите териториални проекти поради синдикатите
Кабинетът отсрочи новите териториални проекти поради синдикатите

Обсъждането на тъй наречените Зелен преход ще стане откакто властта реализира единодушие със синдикатите

Красимир Ненов, заместник-министър на енергетиката, пристигна на съвещанието и изясни, че от години се работи по териториалните проекти. Темата за енергийния преход пък била доста сензитивна.

Посочени ли са компании в териториалните проекти, попита го Драгомир Стойнев. За ПВУ са водени диалози от енергийния министър и министъра на околната среда и водите.

За Европейска комисия различно решение е да се понижат излъчванията с 40% , стана ясно от думите на Ненов. Не стана ясно има ли компании в проектите. Само опозицията бе за предлагането, от Политическа партия бяха срещу, а Движение за права и свободи и ГЕРБ гласоподаваха " въздържал се " и по този начин напъните на опозицията не надвиха.
 Василев уверил, че ТЕЦ-овете работят до 2038 година
Василев уверил, че ТЕЦ-овете работят до 2038 година

Финансовият министър разговарял по въпроса с Борисов, Пеевски и Делян Добрев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР