Отпадането на мерките срещу Covid-19 ще зависи от действието на

...
Отпадането на мерките срещу Covid-19 ще зависи от действието на
Коментари Харесай

Ваксини и дезинформация, успяват ли личните лекари да се справят с неистинските твърдения в тази насока


" Отпадането на ограниченията против Covid-19 ще зависи от действието на всяка една от тях ", съобщи през днешния ден професор Радка Аргирова, консултант на премиера Кирил Петков пред bTV. Поне още 10 % от хората би трябвало да се имунизират към 20 март тази година.

" Към момента с бустерна доза са 9,7 %, а с ваксини - 29,7% ", разгласи проф. Аргирова.

В Плевен персонални лекари участваха в спор за имунизациите и по какъв начин да се оправят с дезинформацията и подправените вести за тях.

Д-р Бистра Павловска е почитан общопрактикуващ доктор в град Белене , тя е експерт вътрешни заболявания, кардиология и обща медицина :

" От моята позиция, от моята ежедневна работа мога да кажа, че има много разминаване в това, което аз откривам като работа и това, което се приказва на национално равнище, тъй като хората са доста повлияни от отрицателната, от спорната информация по медиите. Българинът има логиката на психиката доста бързо да се повлиява от отрицателните вести. Моето мнение е, че хората са незадоволително осведомени ".

Тя е постоянно откровена със своите пациенти, обширно споделя за всичко, което следи за имунизирането в международната процедура.

" Само по този начин - взаимно лекари и пациенти можем да се оправим с пандемията, с цел да си върнем живота ", споделя доктор Бстра Павловска и продължава всекидневно да приказва за всичко по тематиката " ваксини “ със своите пациенти.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Латинка Светозарова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР