Отново темата с цените на горивата става важна и в

...
Отново темата с цените на горивата става важна и в
Коментари Харесай

Расте истерията с горивата! Къде е огнището

Отново тематиката с цените на горивата става значима и в международен мащаб. 

Очаква се внезапен недостиг на нефт на световните пазари, защото Саудитска Арабия понижава добива си. Това демонстрират заключенията от най-новия месечен отчет на Организацията на страните експортьорки на нефт.
-->
Добивът понижа предишния месец, защото най-големият производител в организацията - Саудитска Арабия приложи едностранно редуциране на количествата, с цел да поддържа пазарите, написа още в отчета, съобщи bTV.

През миналата седмица петролът на ОПЕК нарастна до цена над 88 $ за барел. Международната организация по енергетика предвижда, че растежът на търсенето на нефт ще отслабне до 1 милион барела дневно през 2024 година.

Всичко това ще докара и до повишаване на горивата у нас. През последния месец - в разгара на летните отпуски, цените вървят трайно нагоре.

На бензиностанциите литър бензин коства приблизително 2,71 лв., литър дизел - 2, 67 лева, а пропан-бутан 1,13 лв..

В съпоставяне с предишния месец, горивата са нараснали цените си с сред 15 и 25 стотинки на литър.

Търговците регистрират, че повишаване има, само че споделят, че е неизбежно откакто цените на международните пазари порастват.

Очакванията на специалистите са в околните дни цените на най-масовите горива да не надминат 3 лв. за литър, само че повече изясненост за пазара чакат да има есента.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР