Отново спор в пленарна зала предизвика направеният вчера избор на

...
Отново спор в пленарна зала предизвика направеният вчера избор на
Коментари Харесай

Христо моли Пеевски, той му отказва

Отново спор в пленарна зала провокира направеният през вчерашния ден избор на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски за член на комисията по конституционни въпроси в Народното събрание.

Съпредседателят на ПП-ДБ  Христо Иванов предложи да бъде обещано „ време за размисъл “ за „ реконструирането “ на комисията.

И не, тук не става дума някой да бъде посочен с пръст…Аз не съм в тази комисия, естествено е, че на мен ми се желае да си сложа името върху нея. Даже, може би имам някакви аргументи за това, само че ме е боязън, че ще си сложа името върху нейния неуспех, сподели Иванов.

Депутатът от ДПС  Делян Пеевски реагира на рецензиите на Христо Иванов, който оспори присъединяване му в комисията за конституционните въпроси.

Господин Иванов би трябвало да разбере следното нещо: наше право е да решаваме кой взе участие в Комисията, и в случай че желаят да вършат конституционна промяна, по този начин ще бъде. Те не могат да бъдат морални съдници, на който и да било, най-малкото господин Христо Иванов може да бъде съдник на мен или на някой и той го знае доста добре, сподели Пеевски.

От Движение за права и свободи отхвърлиха опцията за отдръпване на Пеевски, както и подсетиха, че той е създател на конституционния план, импортиран от Движението.

Депутатът  Йордан Цонев съобщи: Реформата ще бъде направена такава, каквато е нужна на българската правосъдна система, на българското общество, на нашите сътрудници. Ще бъде направена тук от този парламент, с присъединяване на Движение за права и свободи и на господин Пеевски. И това не е дебелоглав и не е изпиране, както желаете да го визиите вие, тъй като няма какво да перем.

Лидерът на „ Възраждане “  Костадин Костадинов  подчерта, че те са „ за “ правосъдна промяна и даже напомни една от концепциите им – министърът на правораздаването да бъде основен прокурор. Затова той прикани:

„ Големият въпрос, който чака отговор, е „ С кого ще избра да прави конституционна промяна ПП-ДБ? “ – с Движение за права и свободи или с „ Възраждане “, тъй като трети вид няма “.

Председателят на ПГ на „ ИТН “  Тошко Йорданов също се обърна към Христо Иванов.

Ако е толкоз самоуверен и кардинален, нямаше да се крие от тази комисия, а щеше да поеме отговорност и да влезе в нея на мястото на там, който са си избрали. Мравоядът, в случай че желае да си свърши работата, самичък си навира хобота в мравуняка. Не разбирам какво срамно има в това господин Пеевски да ви е в комисията. При състояние, че му ходихте на крайници да го молите. Какво е срамното?! Нали по тази причина искахте конституционна промяна. И ще я вършиме с тях, сподели Йорданов.

Лидерът на БСП  Корнелия Нинова сподели, че борбата за конституционни промени в действителност е борба за надзор.

Искате през Конституцията да измененията Висшия правосъден съвет. Да има нов избор, с цел да имате надзор върху този развой и да участвате в избора на новия основен прокурор, сподели Нинова.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР