Отново се налага да попитаме управляващите в Столична община: Има

...
Отново се налага да попитаме управляващите в Столична община: Има
Коментари Харесай

БСП-София: Фандъкова да поеме вината за провала с детските градини

Отново се постанова да попитаме ръководещите в Столична община: Има ли водач в самолета? За по-малко от седмица станаха ясни две неща. Първо, че Информационната система за обслужване на детските заведения и подготвителните групи в учебните заведения, струваща стотици хиляди левове на софиянци, даде недостатък още при първото ѝ потребление. Стигна се до отсрочване на класирането и повторното ѝ отваряне. Това пък от своя страна не е регламентирано в нито един нормативен акт и надлежно е незаконосъобразно деяние, което може да има правни последствия. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов в изявление от името на групата общински съветници по време на съвещанието на СОС.

На второ място той посочи, че когато най-накрая са излезли резултатите от първото класиране е станало ясно, че 10 252 деца не са намерили място в столичните общински ясла или детска градина. С 2 341 повече от предходната година.

„ Това е много тревожна наклонност, което демонстрира, че с изключение на хроничното несправяне с дефицита тук-там, има и задълбочаване на казуса, което се трансформира в рецесия и към този момент е на границата на политическа такава “, съобщи ръководителят на групата на социалистите в Столичния общински съвет.

По думите му комбинацията от тези два обстоятелството демонстрира недвусмислено, че е налице цялостен неуспех в политиката на Столична община в тази извънредно значима сфера – развъждането и възпитанието на децата в предучилищна възраст.

„ Кметът Фандъкова нееднократно е изтъквала, че смята тази система за свое и на екипа си достижение. А София помпозно бе титулувана като „ цифрова столица “, съобщи Паргов.

„ Ето за какво, госпожо Фандъкова, апелирам да ни отговорите - Вие персонално ли ще поемете виновността за този неуспех и ще подадете оставка, по този начин както постъпихте през 2008 година при фалстарта на първото онлайн записването за детски градини. Или ще се задоволите с това да поискате и приемете оставката на заместник-кмета по цифровизация Генчо Керезов? “, попита водачът на Българска социалистическа партия – София.

Според него това е единственият заслужен метод да се понесе отговорността за неналичието на еднакъв достъп до предучилищно обучение на децата на родителите, които са данъкоплатци в столицата.

„ В противоположен случай ще потвърдите подозренията, че водите целенасочена политика хиляди деца на софиянци, с години, да остават надалеч от тази обществена услуга “, сподели Паргов.

„ Ние, общинските съветници от Българска социалистическа партия, настояваме Столична община неотложно да предприеме нужните дейности, още от тази година, от септември, да компенсира финансово родителите, за чиито деца няма места в общинските детски ясли, по прилика на признатото от Народното събрание решение за обезщетения на родителите на неприетите деца в детска градина “, съобщи Калоян Паргов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР