Отново настъпва времето за равносметката от изминалата година и прогнозите

...
Отново настъпва времето за равносметката от изминалата година и прогнозите
Коментари Харесай

Дръжте това на радар

Отново настава времето за равносметката от миналата година и прогнозите за идната. Какво би трябвало да не изпускаме от взор в маркетинга в обществените медии споделя Андрю Хътчинсън за Social Media Today.

Фейсбук

Компанията претърпя евентуално най-критичните 12 месеца от основаването си до наши дни. Тя продължава да успокоява пристрастеностите след абсурда с „ Кеймбридж Аналитика “, приближавайки от ден на ден до пика на идващия цикъл президентски избори в Съединени американски щати. Ето на какво ще наблегнат Зукърбърг и компания през 2020 година.
Плащанията
Фейсбук продължава да работи по оформянето на регулаторна рамка за криптовалутата си Libra, само че нещата не наподобяват добре, откакто някои огромни поддръжници на плана се отдръпнаха от него.

Въпреки това заплащанията остават главен фокус за Фейсбук. С Libra компанията ще сътвори вътрешна система за финансови транзакции, свободни от нормалните банкови такси. Миналия месец Фейсбук Pay бе стартиран в Съединени американски щати, а WhatsApp Pay в Индонезия и Индия. Тази стъпка ще помогне потребителите елементарно да реализират покупки в границите на платформата.
Гледанията
Фейсбук Watch несъмнено не регистрира резултатите, които платформата очакваше. На фона на 1.6 милиарда дейни консуматори на ден, едвам 140 млн. от тях употребяват този инструмент. Поне към този момент не съумява да провокира възторг на пазара, конкурирайки се с Netflix, Disney, Amazon и YouTube.

Instagram

Социалната платформа резервира водещите си позиции и през 2019 година, с фокуса си върху по-добрата потребителска сигурност и развиването на вариантите за електронна търговия. Какво следва?
Възходът на видео чата
Един от най-големите трендове измежду младежите, който в началото Фейсбук опита да вкара, е груповият видео чат. Instagram, от своя страна, добави алтернатива за лъчение онлайн (live-streaming) с опция за прибавяне на посетител. Очаква се да бъдат направени доста усъвършенствания на този инструмент през идната 2020-а, с цел да се трансформира в едно от водещите прерогативи на платформата.
IGTV
Подобно на Фейсбук Watch, и IGTV ще се опита да усъвършенства позициите си през новата година. Instagram към този момент опитва с това да приближи инструмента си до сполучливия му аналог Discover в платформата Snapchat.

Към момента IGTV не е изключително привлекателна алтернатива за маркетолозите, само че усъвършенстванията му в вярната посока са в положение да трансформират това.

LinkedIn

Когато през 2016 година Microsoft закупи LinkedIn за 26.2 милиарда $, едно беше ясно – базите данни на платформата бяха на път да се употребяват по нови способи, за увеличение на капацитета за доходи. Същевременно новите принадлежности улесняват и потребителите в това да откриват по-добре претенденти за позициите си, както и самите претенденти да откриват мечтаната работа. Усилията се отплатиха – 25% нарастване в приходите съгласно последната информация, оповестена от Microsoft.
Корпоративните видеа
Проучване демонстрира, че потребителите на LinkedIn са 20 пъти по-склонни да споделят видео в платформата, спрямо останалите типове изявления. В композиция с обстоятелството, че прекарват 3 пъти повече време в гледане на реклами, спрямо времето на гледане на статични спонсорирани постове, сигурно LinkedIn ще се концентрира върху възстановяване на инструментите за клипове.
Събитията
През октомври LinkedIn разгласява нова алтернатива, позволяваща на хората и марките да основават събития в приложението. Именно това ще е огромният фокус и през 2020-а, тъй като ще даде опция на потребителите да провеждат професионалните си срещи и да ги споделят с огромна част от хората в сектора си.

Snapchat

Тази година Snapchat ще изпрати с напредък в приходите поради привлекателните си и по-предпочитани варианти, спрямо главните си съперници.
Snap Originals
Един от най-големите позитиви на платформата през 2019-а бе предаването Snap Originals – поредност от къси епизоди, отговарящи на потребителските привички на по-младите консуматори. Стотиците милиони преглеждания подсигуряват, че Snapchat ще продължи да развива тази наклонност и в бъдеще.
Добавената действителност
Не е загадка, че Snapchat работи върху подобрението на добавената действителност. За задачата платформата евентуално ще си партнира с Apple или различен софтуерен колос, с който взаимно да изградят забележително потребителско преживяване.

Това ще бъдат едни от главните фокуси на обществените медии през 2020 година. Интересно ще е и развиването на TikTok, чиято потребителска база продължава да пораства. Вероятно не всички прогнози ще се осъществен, само че са добра индикация за това, което можем да очакване при обмисляне и обсъждане в кои платформи да влезете.

Редактор: Габриела Беличовска
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР