Отново напрежение в парламента заради минималната работна заплата, а със

...
Отново напрежение в парламента заради минималната работна заплата, а със
Коментари Харесай

Синдикатите заплашиха с протест заради минималната заплата

Отново напрежение в Народното събрание поради минималната работна заплата, а със опасност за митинг излязоха синдикатите от КНСБ и КТ " Подкрепа ".

Вчера депутатите от обществената комисия взеха решение да се вкара брутна минимална работна заплата, в която да влиза и клас прослужено време. След като през вчерашния ден се сплотиха с ГЕРБ и поддържаха предлагането за брутна минимална работна заплата, в която да влиза клас прослужено време, през днешния ден от " Продължаваме промяната " се отхвърлиха от концепцията.

" Ще гласуваме за минимална работна заплата, в която да не влиза клас прослужено време ", съобщи Искрен Арабаджиев.

 Искрен Арабаджиев изясни, че е работа на държавното управление да дефинира размера на минималната работна заплата, а на Народното събрание - механизма, по който се пресмята. 

От Българска социалистическа партия упрекнаха " Продължаваме промяната ", че с вчерашните си дейности си опонират на програмата за договаряния за държавно управление. А в нея главен приоритет е точно нарастването на минималната работна заплата, напомня " България он Еър ".

Промяната на минималната работна заплата на 850 лв. беше последната точка от днешния дневен ред, само че депутатите по този начин и не стигнаха до нея. Имаше предложение за удължение на работно време, само че не беше признато. Така гласуването остава за някое от идващите съвещания.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР