Отново има бетонирани дървета в центъра на София, съобщиха във

...
Отново има бетонирани дървета в центъра на София, съобщиха във
Коментари Харесай

``Спаси София`` алармира за бетонирани дървета в центъра на София |

Отново има бетонирани дървета в центъра на София, оповестиха във фейсбук профила си от организацията “Спаси София ”. “Този път, при следващия възмутителен ремонт на тротоарите на ул. Парчевич, изпълнителят е залял изцяло с бетон десетина дървета, намиращи се против 127 СУ “Иван Денкоглу ”. Варварското деяние съвсем несъмнено ще докара до трайна гибел на старите дървета, които сходно на тези от Графа, в границите на няколко години, ще изсъхнат и ще станат рискови, което ще наложи тяхното унищожаване ”, настояват от организацията.

“Бесни сме! Освен обичайно безумно ниско качество на самия тротоар и бордюрите, както и ултра-грозните павета-кокалчета, извънредно несъответствуващи за историческия център на града, би трябвало да поносим и дълготрайните последици, които ръководещи и реализатори нанасят на София. Гневни сме и по тази причина, че няма никакъв общински надзор върху фирмата-изпълнител - дърветата стоят бетонирани към този момент няколко дни, без никой да обърне внимание на казуса! ”, възмущават се от организацията, която има един общински консултант - Борис Бонев.

От “Спаси София ” упорстват за за незабавни дейности от всички виновни по веригата - кмета на София Йорданка Фандъкова, районния кмет на “Средец ” Трайчо Трайков и зам.-кмета по строителството, Ангел Джоргов. “Спаси София ” желаят премахване и оптималната санкция за компанията, както във връзка с некачествения ремонт, по този начин и по общинската разпоредба за зелената система, премахване от работа на виновните хора в Общината и унищожаване на бетона и избавителни дейности за излекуване, с цел да се предотврати следващата загуба на остарели дървета в центъра.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР