Отново джипове в защитената част на Рила планина. Зрители на

...
Отново джипове в защитената част на Рила планина. Зрители на
Коментари Харесай

Отново джипове газят към Рилските езера

Отново джипове в предпазената част на Рила планина. Зрители на NOVA изпратиха клипове, на които се виждат коли, снимани този уикенд, във високата част на планината, макар напъните на страната да ги спре.  Джиповете са се качили в парка в извънработно време.

„ В понеделник следобяд подателят на сигнала се е свързал с инспектора на парковия сектор. Действието се развива в неделя след 17 часа, когато е свършило работното време на нашите чиновници.

Лифтът не е работил и те са се възползвали от момента. От фрагментите, които видях, единият от нарушителите е локален и редовно погазва разпоредбите. Другият автомобил е незнаен, подали сме сигнал за издирване на притежателя ”, изясни шефът на Национален парк „ Рила ” Красимир Андонов.

Той разкри, че установеният нарушител е глобен неведнъж, само че даже и солените санкции не го стопират. Предполага се, че водачите на джиповете държат връзка с туристите и се качват в планината, когато някой ги повика и авансово им даде сигнал, че защитата на парка я няма.

„ Активният сезон завърши и туристите са доста по-малко.

Все още има хора, които се качват и тези водачи се възползват от това. Вече от много време е създадена организация, дружно с полицията, с цел да се ограничи достъпът на тези джипове. Те даже не се движат по този начин постоянно. Но има такива единични случаи като този ”, сподели още Андонов.

" Разорават пътеките, които по принцип би трябвало да са пешеходни, би трябвало да са туристически, а след това става по този начин, че ние газим в кал и се чудим от кое място да заобиколим, с цел да стигнем от точка А до точка Б ", споделя екскурзиант.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР