Относно ваксинирането нямаме добра организация, а няма и ваксини, които

...
Относно ваксинирането нямаме добра организация, а няма и ваксини, които
Коментари Харесай

Д-р Станимир Хасърджиев: Нямаме добра организация за ваксиниране

Относно имунизирането нямаме добра организация, а няма и ваксини, които да стигнат за всички, даже те да изискат да бъдат имунизирани. Най-важното е страната ни да имунизира и защищити хронично болните и възрастните хора, тъй като те в този момент са най-застрашени. Това сподели доктор Станимир Хасърджиев, ръководител на Националната пациентска организация.
Към тях би трябвало да се ориентирани всичките ни старания – електронно опазване на здравето, домашни грижи и достъп до най-съвременните медикаменти, ваксини и всякаква грижа – единствено това ще разреши да се върнем към естествения си метод на живот, добави той.

Правителството е внимателно не без съображение във връзка с поетапното разхлабване на ограниченията, по този начин и е по-света – там ограниченията даже се стягат, уточни докторът пред БНР.

Освен това нашата здравна система има доста дефекти и когато болните се усилват, се вижда какво се случва. Така че ограниченията в този момент са много внимателни, ние ще бъдем късметлии, в случай че броят болни в този момент се резервира по този начин. А бяхме на едно от първите места по смъртност от вируса предходната година, това не трябва да се повтаря, добави той.

Според Хасърджиев опазването на здравето ни сега има доста дефекти. „ Сега се заплаща за бездействието за това да се реформира здравната система.

По думите на доктор Хасърджиев в границите на една година фармацевтичните компании няма да могат да произведат нужното количество ваксини.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР