Отношенията между Русия и Китай се развиват постъпателно и достигат

...
Отношенията между Русия и Китай се развиват постъпателно и достигат
Коментари Харесай

Путин към Ван И: Отношенията ни се развиват постъпателно и достигат нови предели

Отношенията сред Русия и Китай се развиват постъпателно и доближават нови лимити. Това съобщи президентът на РФ Владимир Путин на среща с най-висшия посланик на Китай Ван И, член на Политбюро на Китайската комунистическа партия, съобщи ТАСС.

" Руско-китайските връзки се развиват по този начин, както планирахме в предходните години, всичко върви постъпателно, развива се. Достигаме нви лимити ", означи съветският държавен глава.

Путин означи при започване на срещата, че ще се възползва от опцията посредством Ван И да съобщи " нашите най-хубави пожелания към нашия и моя другар, ръководителя на Китай, други Си Дзинпин. "

" Ние чакаме ръководителя на Китайската национална република на аудиенция в Русия, както се договорихме по-рано ", посочи Путин.

Той добави, че е наясно, че Китай има собствен личен вътрешен дневен ред, само че счита, че взаимните проекти за персонални срещи ще бъдат осъществени.

 

Владимир Путин означи, че връзките сред Русия и Китй на фона на разпада на двуполярната международна политическа система са изключително значими и спомагат за стабилизирането на света.

" Международните връзки през днешния ден са комплицирани. Те не се усъвършенстваха след разпадането на двуполярната система, а в противен случай - получиха по-остър темперамент. В тази връзка съдействието сред Китайската национална република и Руската федерация на интернационалната сцена, както неведнъж сме подчертавали, е от изключително значимо значение за стабилизирането на интернационалната конюнктура ", съобщи съветският президент.

Русия и Китай могат предварително да реализират задачата от $200 млрд годишен търговски оборот, означи президентът на РФ.

 

От своя страна Ван И посочи, че връзките сред РФ и КНР са издържали на натиска на фона на бързо изменящата се интернационална обстановка.

" Отношения сред Русия и Китай не зависят от въздействието на трети страни. Китай е подготвен да задълбочава взаимното политическо доверие и стратегическото съдействие с РФ. Двете страни дружно поддържат многополярността и демократизацията на интернационалните връзки ", съобщи Ван И.

Както оповестиха по-рано от китайското Министерство на външните работи, по време на визитата си в Москва Ван И ще разиска с съветската страна настоящите интернационалните и районни въпроси. Пекин желае да употребява визитата за обезпечаването на устойчиво развиване на двустранните връзки по направленията, заложени от водачите на двете страни.

Ван И дойде в Москва във вторник, същия ден той беседва със секретаря на Съвета по сигурност на РФ Николай Патрушев, а по-рано в сряда - с външния министър Сергей Лавров.

В неофициалната партийно-държавна подчиненост на КНР Ван И е най-високопоставеният китайски посланик, който управлява най-важните въпроси на китайската външна политика и връзките на Пекин с водещите международни страни, акцентира ТАСС. По своя неофициален сан той е над външния министър Цин Ган, защото е член на 24-членното Политбюро и заема поста секретар на Ръководната група по въпросите на интернационалната политика към Централен комитет на ККП, чийто началник е генералният секретар на ККП и ръководител на КНР Си Дзинпин.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР