Отношенията между Китай и Азербайджан са много добри“, с широко

...
Отношенията между Китай и Азербайджан са много добри“, с широко
Коментари Харесай

Илхам Алиев: Отношенията между Китай и Азербайджан имат широко пространство за развитие

Отношенията сред Китай и Азербайджан са „ доста положителни “, с необятно пространство за съдействие и добра вероятност, съобщи в изявление за Китайската медийна група президентът на кавказката страна Илхам Алиев.

Алиев уточни, че работи за превръщането на Азербайджан във значим транспортен хъб в Кавказкия район и си сътрудничи интензивно с Китай и прилежащите страни за осъществяване на инфраструктурна съгласуваност и съгласуване на политиките за развиване.

Инициираният от Азербайджан канал за транспорт през Каспийско море, съгласно президента, е част от самодейността „ Един пояс, веднъж “. „ Страните в Централна Азия се развиват бързо с помощта на по-интензивния импорт и експорт, по тази причина този интернационален транспортен канал е извънредно значим “, акцентира той.

„ Азербайджан се стреми да организира независима политика, отчитаща ползите на страната, само че някои западни медии го нападат, тъй като не ги слушаме. Западът обаче няма да реализира своите цели с дискредитиране на държавни чиновници на Азербайджан, разпространение на клюки и клюки “, уточни Алиев.

Президентът също по този начин акцентира, че страната му поддържа териториалната целокупност и единството на КНР и правилото за „ един Китай “.

Той изрази упования и повече китайски туристи да посетят Азербайджан.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР