Отношението на Facebook към метавселената продължава да е объркано. Подразделението

...
Отношението на Facebook към метавселената продължава да е объркано. Подразделението
Коментари Харесай

Подразделението на Meta - Reality Labs спира някои проекти

Отношението на Фейсбук към метавселената продължава да е комплицирано. Подразделението на Meta - Reality Labs, дом на неговите хардуерни действия и начинания за метавселена, ще редуцира някои от плановете си, написа Ройтерс. Не е ясно кои планове ще бъдат наранени, само че техническият шеф на Meta Андрю Босуърт е споделил на чиновниците, че компанията към този момент не е в положение да си разреши част от работата, която в миналото е възнамерявала, а някои планове ще бъдат „ отсрочени “.

Новината е удар върху амбициозния проект на Meta да преориентира компанията към виртуалната действителност и метавселената, а не нейната обществена мрежа. Тя загуби10 милиарда доларана Reality Labs през 2021 година и възнамерява да наеме по-малко служителипрез 2022 година спрямо предходните години.

В същото време новостите не стопират. Проект Камбрия, „ висок клас “ VR слушалки се чакат тази есен. Описани като „ преносим компютър за лицето “ или „ Chromebook за лицето “, те ще имат спецификации, сходни на тези на Chromebook и ще употребява личната VR операционна система на Meta, която е основана на Android. Очаква се да бъдат съвместим с уеб-базирани принадлежности и услуги, както и с някои приложения на Quest. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР