Отмяна на зелените сертификати за достъп до различни места, поиска

...
Отмяна на зелените сертификати за достъп до различни места, поиска
Коментари Харесай

Герджиков гневен на Кацаров. Иска възстановяване на НОЩ

Отмяна на зелените документи за достъп до разнообразни места, изиска претендентът за президент проф. Анастас Герджиков. Той излезе с остра позиция против новите Ковид-мерки, въведени от здравния министър Стойчо Кацаров.

Сертификатът влиза в действие от на следващия ден.

„ Изискването за зелен документ е допустимо единствено при висока степен за имунизиране. Правителството, назначено от Румен Радев, не направи нищо за шест месеца за повишение % на имунизирани и тази заповед наподобява като че ли е за друга страна. Заповедта на здравния министър значи, че цели браншове на стопанската система на следващия ден ще спрат работа ", възмути се професорът.

Още по-лошо е, че от на следващия ден лекарите и здравните служащи, които нямат документ, не могат да работят. Оставаме без лекари, отсече Анастас Герджиков.

" Призовавам министър Кацаров да анулира заповедта си или да отсрочи влизането ѝ в действие. Призовавам и господин Радев за възстановаване работата на Националния действен щаб, тъй като явно изпълнителната власт не се оправя със здравната рецесия ”, сподели проф. Герджиков в Пазарджик, където е дружно с претендента за вицепрезидент.

„ Бездействието на властта е незаконно, коства човешки животи и ще остави без приходи в най-тежките зимни месеци хиляди българи “, разяснява още проф. Герджиков.

Кандидат-президентската двойка се срещна с кмета на община Пазарджик Тодор Попов, лидера на листата ГЕРБ-СДС за региона - Екатерина Захариева и претенденти за народни представители.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР