Отмяна на гласуването по пощата. Това бе една от серията

...
Отмяна на гласуването по пощата. Това бе една от серията
Коментари Харесай

Тръмп иска отмяна на вота по пощата

Отмяна на гласуването по пощата. Това бе една от серията промени в изборната система на Съединени американски щати, които някогашният президент Доналд Тръмп предложи в първата си обществена изява след загубата на изборите. В тирада пред Конференцията за консервативно политическо деяние в Орландо, Флорида, той изиска ограничение на гласуването отвън изборните секции и на дните, в които американците могат да гласоподават, заяви Ройтерс.

Смята се, че националната акция на демократите да стимулират афроамериканци и младежи да се записват, както и отводът на Тръмп да призове поддръжниците на републиканците да гласоподават отсъствено, са съдействали за загубата на Тръмп на изборите на 3 ноември с към 7 милиона гласа.

В Орландо някогашният президент съобщи, че изборният ден би трябвало да бъде единствено един, а не поредност от дни, които водят до действителната дата на изборите. " Трябва да има основателна причина някой да гласоподава отвън секциите ", сподели Тръмп. Той също по този начин изиска условие гласоподавателите да показват документ за идентичност, когато гласоподават персонално, и универсална система за засвидетелствуване на подписа, когато гласоподават отвън секциите.

Речта на Тръмп е на фона на напъните на Републиканската партия да промени изборните закони след загубата си на изборите за президент и за Сенат през 2020 година Десетки републикански конгресмени внесоха законопроекти за ограничение на методите на гласоподаване в разнообразни щати из цялата страна.

Тръмп сподели още, че републиканците би трябвало да се борят твърдо против нов законопроект, който включва наредба, че изборните региони за Конгреса ще бъдат определяни от самостоятелни комисии, вместо от законодателните органи на щатите. " Това страшилище би трябвало да бъде спряно ", съобщи Тръмп.

Няма да върша нова партия, изрично съобщи Тръмп. И изясни, че това единствено би зарадвало тези, които желаят гласовете на републиканците да се разединят. Това значи в никакъв случай да не победим, отсече Тръмп.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР