Отложен старт на тол системата е възможен вариант. Това каза

...
Отложен старт на тол системата е възможен вариант. Това каза
Коментари Харесай

Летифов намекна за отложен старт на тол системата

Отложен старт на тол системата е вероятен вид. Това сподели в утринния блок „ Добро утро, България “ на Радио „ Фокус “ председателят на Транспортната комисия в Народно събрание и народен представител от ПГ на Движение за права и свободи Халил Летифов.

По думите му нужен е необятен спор със всички заинтригувани страни, с цел да се избере оптимално щадящ вариант- тъй че системата да проработи, само че въпреки това това заработване да се случи в един по дълъг интервал, в който и превозвачите, и бизнесът да се приспособяват към новите финансови промени, които сигурно ще рефлектират върху стоките и услугите.

„ Притеснението за нарастване на цените е действително, други са моментите дали това няма да се употребява спекулативно, само че с цел да можем да преценим би трябвало да се направи този разбор и то с всички заинтригувани страни дружно – какъв брой е първичното нарастване, за каква категория, тяхната екологична оценка и тяхното положение в евро 2, 3, 4 - това също ще способства за по-високата такса.

Трябва да се води спор, само че би трябвало да се води с по-широк кръг и по-продължително време, с цел да се откри една оптимално допирна среда, в която да може да сработи ТОЛ системата. Най-притеснителното не е самата съгласуваност, тя по този начин или другояче ще се случи, даже и да има някакви недостатъци първоначално, по-важно е всичките тези участници в тези процеси, които ще бъдат съответно ощетени, добре да схванат, добре е да вземат участие и да се откри този вид, който е щадящ “, сподели той.

Халил Летифов разяснява още, че имайки поради неприятния опит с винетките, терзанията за сполучлив старт на тол системата са основателни. Ако се спазят заложените периоди за тестови интервал, то най-късно до юни месец цените и съответните пътища, които ще бъдат облагани с такси би трябвало да бъдат показани за публично разискване, сподели той. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР