Отличните перспективи, които се откриват пред двустранните икономически отношения след

...
Отличните перспективи, които се откриват пред двустранните икономически отношения след
Коментари Харесай

Гърция и САЩ обсъдиха перспективите на двустранното икономическо сътрудничество

Отличните вероятности, които се откриват пред двустранните стопански връзки след излизането на Гърция от последната избавителна стратегия, бяха съществена тематика на диалога сред гръцкия министър ръководител Алексис Ципрас и министъра на търговията на Съединени американски щати Уилбър Рос в петък в Солун, оповестява организация АНА-МПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Рос води американската делегация на Международния панаир в Солун, който се открива публично през днешния ден. Съединени американски щати са страна - водещ сътрудник на тазгодишното издание на ревюто.

На диалога беше маркирана ролята на Гърция като дирек на стабилността и сигурността на Балканите, както и като търговски, транспортен и енергиен център за района. Ципрас и Рос са разискали също и опциите за съдействие с останалите балкански страни в разнообразни области с център на това съдействие в Солун.

Сред въпросите от общ интерес, разисквани на срещата, са били секторите на туризма, недвижимите парцели, инфраструктурата и енергетиката, корабостроителницата " Неорио " на остров Сирос, плаващият контейнер за полутечен природен газ в Александруполис, пристанищата и развиването на терена на бившето атинско летище.

На срещата е било очебийно смисъла на поддръжката на гръцките дребни нововъзнищкващи компании (стартъпи). Обсъдена е била и обстановката в кипърската изключителна икономическа зона и енергийната карта на Югоизточното Средиземноморие.

Пред американския министър на търговията гръцкият министър председател е сложил и въпроса за следствията, които пораждат за гръцките компании от налагането на мита върху стоманата и алуминия от страна на Съединени американски щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР