Отличие за Инвестиция в детското здравеопазване за 2023 година получи

...
Отличие за Инвестиция в детското здравеопазване за 2023 година получи
Коментари Харесай

Голяма награда за българска болница за инвестиции в детското здравеопазване

Отличие за Инвестиция в детското опазване на здравето за 2023 година получи УМБАЛ “Свети Георги " ЕАД - Пловдив с плана си за новия Лечебно-диагностичен корпус за детски, хематологични и онкологични болести. Награждаването бе по време на публична гала в залата на хотел " Санкт Петербург ", като част от осмото издание на Балканските медицински награди.

Златната статуетка бе призната от ръководителя на Съвета на шефовете на лечебното заведение доцент доктор Иван Соколов.

Благодарим за премията и за признанието. След дълга и упорита битка, през днешния ден градежът е към този момент факт, а напълно скоро ще имаме и база, която напълно дава отговор на актуалните условия за лекуване, оборудвана с съвременна техника. В клиниката ще работят едни от най-хубавите и отдадени на работата си експерти. Поздравления за това, че не никой не се отхвърли от концепцията и получи поддръжката на толкоз хора, сподели доцент Соколов.

Връчването на премията бе в навечерието на 144 годишнина от основаването на болничното заведение. По този мотив изпълнителният шеф на най-голямото лечебно заведение в страната проф. д–р Карен Джамбазов направи къса равносметка за развиването на болничното заведение през последните години.

От фактическа декапитализация през 2010 година, над 24 млн. лв. насъбрани загуби и близо 14 млн. лева просрочени отговорности към снабдители, през последните години болничното заведение е измежду първите позиции на най-успешните организации в опазването на здравето и годишно осъществя забележителна облага от активността си.

Поемайки управлението на изправеното пред банкрут лечебно заведение, преди към 13 години мениджърският екип би трябвало да избере невиждан и съдбоносен курс на ръководство. Усилията се насочват не толкоз към рестрикции и потребление на всички доходи за покриване на старите задължения, колкото към това цялата сила и запаси да бъдат вложени в подобряването на изискванията на труд и възнаграждение, мотивиращо личния състав, въвеждане на нови технологии с нови медицински действия и осъвременяване на остарялата материално-техническа база.

Стремежът на управлението на УМБАЛ “Свети Георги " Пловдив е непрестанно да се поддържа и развива конкурентносспосбността на клиничните и диагностични структури, с по-големи благоприятни условия за активност на болничните звена и повече доходи. Но с цел да успее да поддържа непоклатимост при ръководството на всички съществени и спомагателни действия се изисква сигурна финансова политика, предвид на което от 2011 година досега лечебното заведение в края на всяка година образува позитивен финансов резултат.

Ефективното ръководство изисква и положително обмисляне на всички разноски, с помощта на което в интервала 2011 - 2022 година УМБАЛ “Свети Георги " образува личен запас в размер на над 100 млн. лева, с който осъществя редица планове за възстановяване изискванията на работа, модернизиране на диагностично-лечебната база и базата за образование на студенти, докторанти и специализанти.

Болницата кандидатства на конкурентен принцип и печели голям брой планове по разнообразни финансови принадлежности и стратегии на Европейски Съюз.

Част от осъществените планове са основаването на Високотехнологичен център за образна диагностика на онкологични болести, Интегралният център за хирургично лекуване на тумори и контузии, Високотехнологичният център за трансфер на познание на здравни технологии за Южен Централен район на България, преустройството на някогашния незабавен бранш в Хирургическия блок в съвременно Спешно поделение по стандарта " Спешна медицина “ и строителството на нова инженерно-техническа инфраструктура и нови здания.

Примери са също по този начин огромните преустройства и поправки на множеството клиники и отделения на лечебното заведение и закупуването на новаторски технологии и здравна инсталация, в това число редица роботизирани медицински системи.

В резултат на поредната политика през последните години, УМБАЛ " Свети Георги " сега е готова за провокациите на новото време, а множеството клиники на здравното заведение софтуерно и професионално се равняват на най-хубавите образци в Европа и по света.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР