Откриването на Световното по таекуондо е незабравим момент за нашата

...
Откриването на Световното по таекуондо е незабравим момент за нашата
Коментари Харесай

Стоичков откри Световното по таекуондо и заяви: Левачката още държи

Откриването на Световното по таекуондо е паметен миг за нашата страна. Това съобщи легендата на ЦСКА и българския футбол Христо Стоичков, който участва на днешната гала по разкриване на Световното състезание по таекуондо за юноши и девойки в зала „ Арена Армеец “ в София. Шампионатът на планетата бе открит от президента Румен Радев, а на церемонията участва Слави Бинев, както и редица други публични лица.

" Със мощ и доста хъс за победи. Това е едно превъзходно самопризнание към нашата дребна страна, за първи път в историята, в една и съща година, в един и същи ден, да бъде намерено Световно състезание в две категории. Това е паметен миг за нашата страна. Сега ще се видя с някои от състезателите, желая да ги стимулирам още повече с това, което съм реализирал като състезател – те са млади, само че пътят е пред тях, имам вяра, че ще има триумфи на този спорт “, стартира Камата.

" Не е мъчно, левачката още държи. Казаха ми къде да ударя, само че това е спорт, в който трябват доста тренировки, не е като при нас. Нашият спорт постоянно е бил преди всичко, от детската градина насам. Независимо какъв тип спорт, би трябвало да имаме готови експерти, да покажем на децата, че желаеме да работим с тях. Засега не изоставаме, би трябвало да се надгражда – за първи път в тези две категории имаме задоволително състезатели, да се надяваме, че отсега нататък и момчета, и девойки ще реализиран тези триумфи, които всички желаем. Когато чуеш химна, няма по-голямо благополучие от това “, добави Стоичков, който завърши непринудено диалога си с медиите след въпрос по отношение на новото служебно министерство на младежта и спорта, чийто министър ще бъде Весела Лечева.
Световното състезание по таекуондо за юноши и девойки се организира под патронажа на президента на Република България Румен Радев. България е хазаин на две международни шампионати по таекуондо тази година, като от 28 юли до 7 август София приема Световното състезание за кадети, Световно състезание за юноши и девойки и най-големият международен конгрес на този спорт – Генералната асамблея на Световната федерация. В спортните конгреси в страната ни вземат участие хиляди спортисти от целия свят.
По обявата работи: Христо Денев
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР