Откритият през 2019 г. „Бош Инженеринг Център София“, принадлежащ на

...
Откритият през 2019 г. „Бош Инженеринг Център София“, принадлежащ на
Коментари Харесай

Спецове по лавините ще борят бялата напаст с нова шейна


Откритият през 2019 година „ Бош Инженеринг Център София “, принадлежащ на водещия международен снабдител на технологии и услуги, оказва помощ на Българската лавинна асоциация (БЛА) за пазаруването на оборудвана с най-нови благоприятни условия моторна шейна за разширение на значимата активност на организацията.

Дарението е обвързвано с задачата на Центъра да подкрепя сигурността във всички посоки - както на пътя, по този начин и по планинските скатове, и има за цел да спомага за предпазването от произшествия и безвредното упражняване на зимни спортове.

С повишаването на интереса към зимния туризъм и извънпистовото каране на ски и сноуборд в България активността на лавинните спецове е от основно значение за опазването на човешкия живот. Мисията на организацията да обезпечава по-безопасен зимен туризъм дава отговор на главните полезности в корпоративната обществена отговорност на компанията „ Бош “.



„ Екипът ни слага сигурността и сигурността преди всичко. Сред сътрудниците ни има такива, които са планински спасители, и това прави връзката ни с сходни дела още по-силна. Вярвам, че посредством дарението ще подпомогнем активността на БЛА и работата ѝ в посока разрастване на осведомителна акция и предварителна защита “, показа Константин Конов, ръководещ шеф на „ Бош Инженеринг Център София “.

“Изключително сме щастливи от това партньорство. С помощта на „ Бош Инженеринг Център София “ активността ни по разбор на лавинната заплаха става доста по-ефективна. Ще имаме опция да покриваме по-голям терен и да събираме повече информация, анализите ни да са по-точни и необятно обхватни “, сподели от своя страна Росица Михайлова - ръководител на БЛА.

В екипа на Центъра има чиновници, които като планински спасители оказват помощ за обезпечаване на безвредни условия и справяне с сериозни обстановки по пистите в планините. В екипа на компанията има и фенове на зимните планински спортове, като при практикуването им те следват отговорно държание и ползват прецизни ограничения за сигурност, похвалиха се от екипа на „ Бош “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР