Открай време в света се сключват уредени женитби или бракове

...
Открай време в света се сключват уредени женитби или бракове
Коментари Харесай

Бракът по сметка – по-дълготрайна любов

Открай време в света се подписват уредени женитби или бракове като бизнес договорка, без естествена, разтърсваща обич, Мениджър Нюз. 

Шансът тези бракове да просъществуват като дълготрайна обвързаност и лоялност към колегата, е по-голям спрямо останалите, учредени на пристрастеността. Това сочат изводите от 8-годишно изследване измежду двойки от разнообразни страни и вероизповедания, извършено от Харвардсия университет, оповестява „ Дейли Мейл ”.

Експертите имат вяра, че при така наречен уредени бракове, в които половинката е определена от родителите или връзката се узаконява поради ползи, има по-голям късмет да бъде развита устойчива обич с течение на времето. Оказва се, че при този тип брачни съюзи привързаността се ускорява с годините. Не както при мощното влюбване първоначално, което след това последователно утихва, с цел да се трансформира в доста от случаите в инерция, досада или неспокойствие.

Смята се, че след 10 години брак двойките, свързани по интерес, имат доста по-силна връзка между тях. Една от аргументите за това е, че тези връзки са авансово доста добре премислени, както и всички фактори като възгледите на родителите, задачите и желанията на колегата. Затова е по-вероятно хората в тях да се задържат дружно до края на живота си и да преминат с лекост през огромните компликации.

Тези, които се женят по обич, от своя страна постоянно са заслепени от пристрастеността и нерядко не премислят вероятните мотиви за бъдещи проблеми. И когато рецесията в брака се появи, те я поясняват като натурален завършек на несбъднатите им сантиментални фантазии.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР