Отказването на пушенето също навлиза в цифровото си измерение -

...
Отказването на пушенето също навлиза в цифровото си измерение -
Коментари Харесай

Смартфонът ни помага да откажем цигарите

Отказването на пушенето също навлиза в цифровото си измерение - бъдещето допуска все по-голямо разпространяване на цифровата поддръжка на напъните за прекъсване на цигарите посредством приложения за смарт телефон. Това оповестиха учени на годишната конференция за последните данни за електронните цигари в Ню Йорк.

Стратегиите, които се ползват за прекъсване на тютюнопушенето по света имат голям брой аспекти, уточни анализаторът доктор Вауан Рийз. " Иновативни технологии, възбрана на усетите и ароматите, повишение на възрастта за продажба на никотинови артикули, понижаване на равнищата на оптимално съдържащ се никотин под равнищата на пристрастяване, са единствено част от тези действия. Особено необятно в тактиките против разпространяване на тютюнопушенето измежду популацията, да вземем за пример във Англия и Нова Зеландия, се употребява и намаляването на вредата посредством вейпинг артикули. Тази стъпка е ориентирана към онази част от хората, които не могат да откажат цигарите. За разлика от никотин заместващите лекарства и лечения, пушачите посрещат бездимните други възможности по-добре, защото се приближават до нормалния им табиет ", споделя доктор Рийз.

Психологическата поддръжка също се оказва изключително значима за човек, който е решил да откаже цигарите, демонстрират последните данни. Обичайно в обичайните стратегии за прекъсване на тютюнопушенето тази поддръжка се дава персонално или по телефона от експерт. Тя е потвърдено ефикасна в комбиниране с никотин заместващи стратегии и електронни цигари, както демонстрира опитът във Англия, една от страните справящи се най-прогресивно с % на пушачите.
 Снимка 578250
Приложенията стимулират с проект и послания

Цифровите решения за поддръжка имат по-голям капацитет за обсег и притеглят вниманието на цифровото потомство, което прави всичко със своя смарт телефон - от заплащане на сметките до фитнес тренировки и следене на крачките си на ежедневна база. Чрез приложенията пушачът може да дефинира началната си дата на отричане от цигарите, да следва проект на отказването, да свърже електронната си цигара с тях, да следи ежедневната доза никотин, която приема. Съществуващите app-ове оказват помощ и с мотивиращи послания, както и с достоверни данни за вредата от пушенето - какво се случва с организъм, който тотално стопира или понижава вредата от цигарите посредством прекосяване на бездимна опция.

Данните, че електронните цигари са най-ефективното средство за отказването на цигарите се удостоверяват от редица самостоятелни проучвания, показват от неправителствената организация Кокрейн, профилирана в разбори върху контрола на тютюна. Доказателствата в поддръжка на новите устройства нарастват с все по-големия размер данни на база интернационалните изследвания. През последната година Кокрейн включва в анализите си 34 изследвания по тематиката.

" Едно от оценените изследвания сочи, че електронните цигари са 83% по-ефективни от никотин заместващата терапия за отричане от пушенето след 1 година. Ежедневната приложимост на електронни цигари (вместо цигари) води до по-голям късмет за отвод от пушенето, а 18% от хората на електронни цигари съумяват изцяло да се откажат ", изясни по време на форума и проф. Дейвид Ашли от Университета в Джорджтаун.

След година двойна приложимост на електронни цигари и цигари, 53% от хората остават dual users, демонстрира друго изследване. Голямата вяра на лекарите е, че те няма да се завърнат изцяло към цигарите и в течение на времето ще понижат вредата върху организма си, отказвайки изцяло пушенето.

Бездимните произведения понижават вредата
 Снимка 578249
Източник:

Хората пушат поради никотина в цигарата, а не поради катраните в тях и по тази причина е нужен по-безопасен метод за банкет на никотин в случаите, в които пушачите желаят, само че не могат да се откажат от нездравословния си табиет, безапелационни са учените.

Целта ни е да се освободим от пушенето и цигарения пушек, споделя проф. Нийл Беновиц от Университета в Сан Франциско.

" Бездимните тютюневи произведения не са без риск, само че са в пъти по-малко нездравословни спрямо пушенето на цигари и нямаме никакво подозрение в това. Устройствата с нагряване на тютюн и електронните цигари отделят по-различни субстанции в аерозола си в сравнение с тези в цигарения пушек. Тези от цигарата са мощно реактивни и канцерогенни ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР