Отказ от правосъдие. Така евродепутатът и заместник-председател на ВМРО -

...
Отказ от правосъдие. Така евродепутатът и заместник-председател на ВМРО -
Коментари Харесай

Джамбазки: Такива съдебни решения убиват вярата в правосъдието

Отказ от правораздаване. Така евродепутатът и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация - Българско национално придвижване Ангел Джамбазки разяснява оповестените присъди по делото за нападението над деца-спортисти в Асеновград.

Джамбазки декларира, че въпреки и правосъдни решения по предписание да не се разясняват, присъдите на първа инстанция на нападателите от Асеновград провокират отчаяние, отвращение и яд . Най-тежката присъда е година и половина, половината от които към този момент излежани, а половината обвинени получиха условни присъди и излизат на независимост.
" Хей по този начин " , споделя Джамбазки.

Според него обаче такива правосъдни решения са повода за все по-широкото съмнение на българското общество към цялата правосъдна система въобще.

Според евродепутата казусът от Асеновград е характерен, съответен и знаков: " Юни месец тази година озверяла навалица, повече от четиридесет души, формирана от престъпно проявени видове и обвинени по каузи за коренен ислям, атакува и преби свиреп с колове, лопати, дъски и мотики група възпитаници, родители и треньори, които упражняваха на гребна база до Асеновград. Без мотив. Има потърпевши деца. Счупени ръце, счупени глави, стрес, контузии и впрочем. Видеозаписите са тежки за гледане. Само по някакво знамение няма починали в това животинско кръвопролитие. Все едно гледате фрагменти от Ракка по времето, когато беше столица на " Ислямска страна ". Неандерталци, въоръжени с брадви и мотики, вилнеят свободно по улиците и млатят минувачите по главите. "

Що за дегенерат, що за примат, що за животно би трябвало да си , с цел да нападнеш дванадесет-тринадесет годишни деца, сред които и девойки, освен това с секира, прът, мотика, пита Ангел Джамбазки.

Джамбазки напомня и че всички до един са се признали за отговорни, само че " наказванията им " са двойно по-ниски от това, което е поискала прокуратурата. Смешно, тъпо, тъжно. 8 месеца за нахлуване с секира..., продължава коментара си той.

Ангел Джамбазки продължава с реторичен въпрос: Има ли внятен човек на тази планета, който да си мисли и да има вяра, че озверяла навалица, формирана от престъпно проявени видове и обвинени за коренен ислям, въоръжена с колове, дъски и брадви, нападаща беззащитни деца, не е тръгнала да убива? А просто е тръгнала с брадвите и лопатите ей по този начин, да се прошета в парка!? Да подиша чист въздух и да строши нечия глава. За многообразие.

И с цел да е всичко като по Кафка, се оказа, че част от подсъдимите са завели контрадело против децата с обвиняване, че те са ги нападнали и пребили. Втрещяваща безочливост. Втрещяваща. Тези с брадвите, упрекват жертвите. Обвиняват потърпевшите. Това е в действителност писано от Кафка.

Прочее, забавно е да се ревизира кой ги съставлява и пази в съда. Предполагам, че ще е доста любопитно.

И в този момент отново ще стартират оправданията. Ама то законът е подобен, но то тъй като съкратената процедура, но то не знам какво си...

Обаче истината е една. Такива правосъдни решения тежко разочароват. Убиват вярата в правораздаването. В справедливото наказване за приета виновност, за прието осъществено незаконно действие, освен това тежко престъпно закононарушение. Тежко разочароват жертвите и околните им, че правораздаването въздава правдивост и може да ги обезщети и обезвъзмезди за понесените премеждия и болки.

Тези присъди няма да превъзпитат причинителите. Подозирам, че половината от тях към този момент са излежали и по-големи периоди, освен това преди да навършат пълноправие. Напротив, ще им покаже, че са безнаказани. Че за тях наказване няма. Млатиш с секира, в изискванията на навалица, трошиш черепи и ръце, заплашваш с ликвидиране - получаваш от осем месеца до година и половина, от които шест месеца към този момент излежани.

К " во му плащаш? "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР