Откакто сменихме часовника в крак със зимното часово време ни

...
Откакто сменихме часовника в крак със зимното часово време ни
Коментари Харесай

Северните води - Колин Фарел като жесток убиец

Откакто сменихме часовника в крайник със зимното часово време ни се коства, че мракът си присвоява забележителна част от деня. Този факт е прекомерно евентуално да ни подтикне да поемаме по-рано към у дома. Ако погледнем от позитивната страна обаче, това неизбежно означава  и повече време, отдадено на домашния уют и гледането на сериали.

В унисон с тъмните гледките през прозореца в ранните часове, новият по HBO GO „ Северните води “ ни предлага да поемем на експедиция към Северния ледовит океан. Чисто новата продукция е основана на книгата на британския публицист и учен Иън Макгуайър и е включена в почетната ранглиста на Man Booker, което ни изкушава да му хвърлим по едно око. Голяма част от фотосите се правени на север от архипелага Свалбард, като впечатляващото е, че актьорският състав и екипът работят напълно във водите на Северния ледовит океан. Той държи върха за най-северната " снимачна площадка " на художествена продукция.



Освен това ще можем да се насладим на играта на Колин Фарел в една по-нетипична за него роля. Фарел влиза в образа на китоловеца Хенри Дракс - нечовечен палач, чиято липса на морал му оказва помощ да оцелее в бруталната действителност на света в средата на 19 век.

Съдбата среща Дракс с Патрик Съмнър (Джак О'Конъл) - някогашен боен хирург, който постъпва на работа като корабен доктор, в обща китоловна експедиция до Арктика. Съмнър се надява да избяга от ужасите на предишното си, само че се озовава в свят, ръководен от мъже, и на злощастно пътешестване с убиец-психопат на борда. Животът твърде постоянно става жертва на античната интрига сред ориста и злокобната подигравка. От търсене на възмездие историята му се трансформира в борба за оцеляване в суровата природа на Арктика.



Режисьорът на продукцията Андрю Хей споделя, че си е сложил за цел да пресъздаде бруталната хубост на арктическата среда, оптимално близка до тази, която писателят разказва в романа си. За него достоверността е ключ към основаването на шедьовър, а провокациите, става известно, по никакъв начин не са малко.

„ Въпреки очевидните провокации, снимането в Арктика изглеждаше най-хубавият вид. Исках да усетим хапливия вятър, лютия мраз. Исках да уловя този боязън, който идва от това, човек е толкоз толкова надалеч от цивилизацията “ – споделя режисьорът.

Минисериалът от 5 епизода е копродукция с Rhombus Media и се популяризира в интернационален проект от BBC Studios, у нас е наличен извънредно в HBO GO. А това значи единствено едно - цялостен напред към това ново премеждие!

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР