Откакто Русия започна военна инвазия в Украйна миналата седмица, са

...
Откакто Русия започна военна инвазия в Украйна миналата седмица, са
Коментари Харесай

Вагнер и чеченците са направили 3 опита да убият Зеленски в рамките на седмица

Откакто Русия стартира военна инвазия в Украйна предходната седмица, са били направени минимум три несполучливи опита за ликвидиране на президента Володимир Зеленски. Информацията е на лондонското издание The Times, което се базира на думите на представител на Съвета за национална сигурност в Киев. Той е представен и от Washington Post.

Зад две от плануваните офанзиви стои частната съветска военна компания „ Вагнер “, която е описвана като „ паравоенна и незаконна организация “. План за нахлуване са имали и Чеченските специфични сили.

Всички опити за ликвидиране на Зеленски са били осуетени от „ антивоенни детайли “ от съветската Федерална работа за сигурност, които дали информация на украинското разузнаване.

„ Мога да заявя, че получихме информация от тези хора, които не желаят да вземат участие в кървавата война “, споделя Олексий Данилов - секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна, по време на свое присъединяване в маратона от блокове в украинските ТВ-канали.

Подкрепяната от Кремъл група „ Вагнер “ разполага с над 400 членове в Киев. Те са се инфилтрирали в Украйна, следвайки „ лист за ликвидиране “ на 24 публични лица, чиято гибел би провокирала „ безпорядък в държавното управление “, споделят източници на The Times.

Общо сред 2000 и 4000 наемници са влезнали в страната през януари с разнообразни задачи. Твърди се, че множеството наблюдават Зеленски и сътрудниците му посредством мобилните им телефони.

Преди няколко дни президентът на Украйна разгласи, че е „ цел номер едно “ на врага, а фамилията му – цел №2 на Русия.

Ако нападенията на Вагнер са били успешни, то Москва е можела да отхвърли непосредствено присъединяване в сюжета за ликвидиране на украинския президент. " От позиция на въздействието върху съветската " суверенна политика ", това ще бъде може би най-голямата им задача до момента. Тя би имала голямо влияние върху войната “, споделя посланик пред лондонското издание.

Лидер на „ Вагнер “ е олигархът Евгений Пригожин, който е прочут като „ готвача на Путин “.

Преди няколко дни оперативни служащи от групата са чакали сигнал от Кремъл, с цел да работят по лист, в който са били още министър председателят на Украйна, кабинетът, кметът на Киев Виталий Кличко и брат му Владимир, който също е някогашен международен боксов първенец, оповестява The Times.

Предполагаем скрит план за нападение против Володимир Зеленски е бил осуетен през миналия уикенд, а изпратените от Русия чеченски военни са били " унищожени ", съобщи във вторник Олексий Данилов. След като украинските публични лица са били осведомени от Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия, Чеченските специфични сили са били убити в събота в покрайнините на Киев, съобщи той.

" Добре знаем за специфичната интервенция, която трябваше да се организира непосредствено от " кадировците ", с цел да бъде отстранен нашият президент ", сподели Данилов. " Благодарение на антивоенни детайли от ФСБ, беше унищожена елитната група на Кадиров “.

" Кадировците " са персоналната армия на чеченския водач Рамзан Кадиров. Нейната история стартира при започване на 90-те години, когато поражда като паравоенно формирование под командването на Ахмад Кадиров - бащата на сегашния началник на Чеченската република. Тогава " кадировците " към момента се борят дружно с други чеченски сепаратисти за обособяване на Чечня от Русия.

По време на Втората чеченска война обаче Ахмад Кадиров минава на страната на руснаците. Войната приключва с победа на Москва, а Кадиров става президент на Чеченската република в границите на Руската федерация. След гибелта му като водач на републиката го наследява неговият наследник Рамзан. Човекът, който го издига, е тогавашният министър-председател Владимир Путин.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР