Откакто лекари от Военномедицинската академия са застанали начело на Министерството

...
Откакто лекари от Военномедицинската академия са застанали начело на Министерството
Коментари Харесай

Проф. Мутафчийски: ВМА вече няма дългове, но предстоят ремонти и оптимизация

Откакто лекари от Военномедицинската академия са застанали отпред на Министерството на здравеопазването и Националната здравноосигурителна каса , о тношенията сред тези две институции и болничното заведение са се влошили . Твърдението насочи актуалният шеф на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски, визирайки ръководствата на предшественика си проф. Николай Петров и на инфекциониста проф. Камен Плочев. Обяснението на Мутафчийски е, че всяко деяние или безучастие от тяхна страна във връзка с Военномедицинската академия би могло да бъде изтълкувано като користолюбие.

 
Конфигурацията от здравен министър проф. Николай Петров и шеф на здравната каса – проф. Камен Плочев не била потребна за Военномедицинската академия , безапелационен е актуалният шеф проф. Венцислав Мутафчийски:
 
Откакто имахме министър и шеф на Здравната каса ни се утежниха връзките с тези две институции. Н е тъй като касае персонално отношение, а тъй като всяко деяние или безучастие би било изтълкувано като користолюбие. Разбира се, ние сме възпитани хора и не можем да си слагаме такива терзания. Нито аз да слагам на министъра, нито на шефа, нито пък те самите да се злепоставят. Имахме цялостно схващане, само че тази настройка не беше потребна за ВМА. Възлагам повече очаквания на идната настройка “, уточни проф. Мутафчийски.

 
Директорът се похвали, че всички задължения на Военномедицинската академия към днешна дата са изплатени. Предстоят обаче ремонтни действия , както и оптимизация на клиники:
 
„ Има клиники, които малко са заспали в тази област, само че ние желаеме да уточним капиталовите си планове по отношение на развиване на нови технологии, вкарване на нови типове лекувания и за построяването на школа, каквато е школата на проф. Кацаров, на проф. Салтиров, на проф. Владов. Това са моделите, към които ще се стремим във всяка една от клиниките във ВМА. Целта е всички наши клиники да доближат до това равнище или най-малко да опитат да стигнат това равнище “, сподели още той.
 
Над 1 млн. лева ще коства единствено построяването на съвременна вентилационна система на операционните блокове в лечебния комплекс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР