Отиващата си година ще остане в историята на Великобритания с

...
Отиващата си година ще остане в историята на Великобритания с
Коментари Харесай

Британската Коледа: Кралски неволи, Адел и скандалите с Борис Джонсън

Отиващата си година ще остане в историята на Англия с няколко запаметяващи се събития. 2021 година пристигна на Острова с обсада вследствие на влизането в действие на рестриктивните мерки на Брекзит, която безусловно го изолира от света. И това беше единствено началото на поредност от земетресения, с които ще остане в летописите първата година, в която Кралството заживя без значение от Европейския съюз.

Думата „ самостоятелност “ беляза и годината за кралското семейство. Принц Хари и брачната половинка му Меган Маркъл избраха да живеят живота на „ елементарни хора “ в имение за няколко десетки милиона $ в Съединените щати.

От там те провокираха и най-големия за 2021 година трус за монархическата институция, откакто в изявление пред Опра Уинфри насочиха обвинявания в расизъм. 95-годишната кралица Елизабет II понесе още един тежък удар и след 73 години взаимен живот загуби своята опора, Херцога на Единбург Филип.

В историята ще остане фрагментът на самотната в тъгата си Кралица, който се трансформира в знак на това по какъв начин всеки понася ударите на променените човешки връзки в резултат на ковид. Обединеното кралство се трансформира в първата страна в света, която организира първа и сполучлива имунизационна акция и съумя да доближи близо милион сложени за ден ваксини през последните дни.

Това даде вяра, че културният живот може да се върне в своя естествен темп. А това, че Адел се върна на музикалната сцена след 6-годишно неявяване и съумя да завладее международната музикална сцена с новия си албум, като че ли го потвърди.

И в случай че нещо може да заключи отиващата си политическа година за Обединеното кралство, то това е сцената на битката на Борис Джонсън с чадъра му. След комплицирания му танц с локдауна и анулацията му в „ Деня на Свободата “, след международната среща за климата в Глазгоу, на която беше хазаин, след кавги за противозаконни поправки на резиденцията му и секрети купони, въпросът на годината е ще му помогне ли обликът на обаятелен непохватник да излезе изсъхнал от обстановката или Англия ще посрещне през 2022 година 70-ата годишнина от ръководството на кралица Елизабет II с нов министър-председател.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР