Отиваме към нови избори, защото партиите, които биха могли да

...
Отиваме към нови избори, защото партиите, които биха могли да
Коментари Харесай

Проф. Янакиев: Идват нови избори, ИТН ще свали резултата, ДБ ще го качи


Отиваме към нови избори, тъй като партиите, които биха могли да поддържат това държавно управление, не са задоволителни. Простата сметка демонстрира, че такова държавно управление няма по какъв начин да се сформира, даже в случай че приемем, че „ Демократична България “, която ясно е споделила, че няма да гласоподава държавно управление с мандата на Българска социалистическа партия, би могла да го поддържа. Това съобщи пред БГНЕС философът и академични учител проф. Калин Янакиев.

„ Ако този трети мандат бъде напълно с министри, специалисти или непартийни или част от сполучливите министри на служебния кабинет останат в такова държавно управление, има някакъв най-малък късмет „ Демократична България “ да гласоподава за такова държавно управление, само че аз персонално се колебая. Простата сметка демонстрира, че при поддръжка на ИБГНИ, Демократична България, Българска социалистическа партия вършат малко над 100 депутата, което значи, че единствено с фокусите със свалянето на кворума едно такова държавно управление би могло да бъде определено “, счита той.

Проф. Янакиев е съвсем уверен, че отиваме към нови избори и както демонстрират последните социологически изследвания, те ще повишат резултата на „ Демократична България “, а ще смъкват резултата на „ ИТН “, защото по-голяма част от гласоподавателите им несъмнено са разочаровани от държанието на своя водач.

„ Учудвам се, че социолозите не означават един факт, който е отчетливо видим. При извършените през тази година два избора и иден трети, единствената партия, която непрестанно повишава своите резултатите е Демократична България. Последното социологическо изследване демонстрира, че „ Демократична България “ най-вероятно ще надмине Българска социалистическа партия, което значи, че партията на Слави Трифонов няма да бъде трета, а ще бъде даже четвърта, което ще бъде изцяло справедливо, по отношение на нейното парламентарно държание “, разяснява Янакиев.

Попитан дали, в случай че Българска социалистическа партия предложи служебният кабинет да стане постоянен има ли късмет да се осъществя третият мандат, той сподели, че и при този вид опцията е минимална.

„ Не съм сигурен дали Българска социалистическа партия откровено приема най-успешните министри от това служебно държавно управление, само че даже и да ги предложи и тях, в случай че ГЕРБ и партийката на Слави Трифонов твърдо декларират, че няма да поддържат, не виждам по какъв начин това би могло да се случи “, съобщи той.

По думите му единствената роля на Движение за права и свободи може да бъде по повод единствено на кворума.

„ Всичко приказва за трети избори тази година “, акцентира Янакиев и посочи, че не е наложително те да са 2 в 1, тъй като това зависи по кое време ще бъде разхлабен Народното събрание и по кое време ще бъдат планувани президентските избори. Според него има късмет парламентарните и президентските избори да не се проведат на една и съща дата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР