Отиде си един от култовите изпълнители през 90-те – бащата

...
Отиде си един от култовите изпълнители през 90-те – бащата
Коментари Харесай

Отиде си бащата на За кокошка няма прошка

Отиде си един от паметните реализатори през 90-те – бащата на шлагера „ За милиони няма закони, за кокошка няма амнистия ”.

Ивалин Иванов, прочут още като Иво Пайнера, беше един от членовете на най-популярния по това време дует „ Симпатяги ”. За гибелта му заяви в профила си във фейсбук някогашният негов сътрудник Пламен Капинчев.

„ Животът е една заблуда. Живей по този начин, че след тебе и гробарите да плачат. Сбогом, Иво. С теб създадохме незабравими песни, които ще звучат дълго след нас. Почивай в мир, братле ”, написа съкрушеният Капинчев.

От оповестения некролог излиза наяве, че сътрудника му е умрял на 29 юли и е заровен два дни по-късно в родния му град Лясковец. Каква е причина за гибелта му обаче не излиза наяве, заяви „ Монитор ”.

Дуетът „ Симпатяги ” се трансформира в един от именитите за началото и средата на 90-те години с песните си „ За милиони няма закони, за кокошка няма амнистия ”, „ Бармане дай ”, „ Изперете си парите ”, „ Дамаджани се леят ”, „ Друсан кебап ”, „ Ирен ” и други. През 1999 година Иво и Пламен се разделят. През 2002 година те още веднъж се събират за малко, с цел да запишат албума „ Кви закони, кви балони ”.

Преди няколко години името на дует „ Симпатяги ” беше забъркано в скандал, откакто в изявление различен фолк реализатор от 90-те години, Бисер Цанков разгласи, че точно той е същинският основател на текста на шлагера „ За милиони няма закони, за кокошка няма амнистия ”. Цанков твърди, че същинските основатели на дует „ Симпатяги ” са той и приятелят му Иво, а Пламен Капинчев се появява по-късно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР