Отхвърлянето на пенсионната реформа във Франция е масово, дори и

...
Отхвърлянето на пенсионната реформа във Франция е масово, дори и
Коментари Харесай

Българин във Франция: Отхвърлянето на пенсионната реформа е масово, защото е слабо обосновано

Отхвърлянето на пенсионната промяна във Франция е всеобщо, даже и измежду гласоподавателите на десницата, тъй като е едва обосновано. Това съобщи в ефира на Euronews Bulgaria анализаторът Стефан Манов. Ако пенсионната промяна не мине, тя ще се трансформира в символ на институционалната отпадналост на Макрон, безапелационен е Манов.

 
Има един самостоятелен орган във Франция, който чертае дълготрайните тактики за пенсионното обезпечаване. Този орган прави калкулации и прогнози, и споделя, че в действителност казусът ще е краткотраен. Ще се възвърне паритетът сред работещи и пенсионери.
„ Вчерашната интензивност на протестиращите – близо 1.3 млн. души, е исторически най-много. Става дума за цифри по броене на полицията, не на синдикатите, които приказват за към 2.8 млн. на улицата “, посочи Манов.

„ Протестират хора в дребни и междинни градове, в периферна Франция. Движението на „ жълтите жилетки “ беше на провинцията, която е изгубила промишленостите си, вероятностите си... Виждаме същия профил на вчерашните митинги, които изненадват и коментаторите “, сподели още той.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР