Отделно Камарата на представителите одобри пакет от помощи за Израел

...
Отделно Камарата на представителите одобри пакет от помощи за Израел
Коментари Харесай

И Израел получи финансова инжекция от ключов съюзник

Отделно Камарата на представителите утвърди пакет от помощи за Израел в размер на 26 милиарда $. Това стана с 366 " за " против 58 гласа " срещу ".

Финансовият пакет включва финансиране на системи за противоракетна защита, филантропична помощ и закупуване на модерни оръжейни системи, изброява Агенция Франс Прес.

Други съставни елементи на огромния проект включват военна помощ в размер на 13 милиарда $ за историческия съдружник на Съединени американски щати - Израел, който е във война с Хамас. Тези средства ще бъдат употребявани по-специално за подсилване на израелския противоракетен щит " Железен купол ".

Освен това повече от 9 милиарда $ са планувани за " посрещане на незабавната потребност от филантропична помощ за Газа и други уязвими групи от популацията по света ", се показва в обобщение на текста.

Финансовата инжекция идва на фона на военната интервенция на Тел Авив в Газа, само че и не на последно място ескалацията на напрежението в Близкия изток след ударите на Иран против Ерусалим.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР