Отделението по хемодиализа във Видин подновява работата си. То затвори

...
Отделението по хемодиализа във Видин подновява работата си. То затвори
Коментари Харесай

Отделението по хемодиализа във Видин поднови работа си



Отделението по хемодиализа във Видин възобновява работата си. То затвори поради щета, зародила преди седмица. Лечението на болните през това време бе провеждано в други диализни центрове.
Затворено в четвъртък предходната седмица за премахване на повредата, през днешния ден отделението по диализа трябваше да одобри заболели от видински район. Вместо това, лечението на двайсет от тях се организира в Монтана.
С пациентите беше и доктор от отделението във Видин.
Ремонтът в отделението завърши следобяд, то ще работи от на следващия ден.
"Всичко е тествано, калибрирали са тази система, която толкоз доста неудобства сътвори и на работещите, и на болните ", изясни доктор Людмил Харалпиев от МБАЛ – Видин.
Със 180 хиляди лв., обещани от здравното ведомство преди дни, болничното заведение във Видин ще купи нови диализни апарати, кревати и водоочистваща система. Въпреки това, десетина от пациентите ще продължат да се лекуват в Монтана.
Окончателните резултати от инспекцията във Видинската болница към момента не са известни. От Министерството на здравеопазването към момента се чака изговаряне и по лиценза на частен диализен център в града.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР