Отделът за криминални разследвания на армията на САЩ издаде директива,

...
Отделът за криминални разследвания на армията на САЩ издаде директива,
Коментари Харесай

Армията на САЩ се бори с вълна от шпионски смарт часовници

Отделът за престъпни следствия на армията на Съединени американски щати издаде инструкция, която категорично не разрешава на военния личен състав да включва или по различен метод да употребява смарт часовници, получени по пощата. Наскоро там се получи същинска вълна - военните съобщаваха за ненадейно приемане на разнообразни носими джаджи, които не са поръчали. Тази поща беше доминирана от смарт часовници и специалистите заключиха, че някой се пробва да сътвори загадка шпионска мрежа.

Това е постоянно употребен прийом за разпространение на марки или артикули. Състои се във обстоятелството, че стоките се изпращат на инцидентни хора гратис, след което се разгласяват възторжени мнения от тяхно име. Да се оспорва това е комплицирано и няма смисъл за потребителите, тъй че доста хора просто резервират безплатните неща и пренебрегват следствията.

Поради това бдителността се притъпява и тогава в игра влизат хакерите. Устройства като смарт часовници се свързват към всички налични безжични мрежи без знанието на потребителя. Те тайно събират друга информация благодарение на вградената камера и микрофон. Отделен проблем е събирането на биометрични данни и наблюдението на придвижванията на потребителя. Нищо чудно, че американските военни са толкоз обезпокоени - в последна сметка, този, който носи гратис получения часовник, може да стане разузнавач, без да го знае. Потвърдените случаи за това към момента не са засечени или не се оповестяват, само че това не анулира обстоятелството на опасността. Подобен съвет може да се насочи към всички останали хора - в случай че ненадейно сте получили безвъзмездна електронна джаджа, която не сте поръчали, тогава е по-добре да стоите надалеч от нея и да не я включвате.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР