Отдавна сме подвластни на информацията, че брашнените продукти не са

...
Отдавна сме подвластни на информацията, че брашнените продукти не са
Коментари Харесай

Защо брашнените храни ни разболяват

Отдавна сме подвластни на информацията, че брашнените артикули не са доста потребни за здравето. Но същността на вредата е освен в това, че неконтролираната им приложимост може да докара до наддаване на тегло. Има и други моменти, за които споделя уеб сайтът zdrave.to.

Първо, мозъкът ни реагира на протеините в пшенично брашно по доста необикновен метод: рецепторите за опиатите на мозъка ги възприемат по избран метод, предизвиквайки вкус и увеличение на копнежа към елементарни захари.

Панкреасът е не по-малко уязвим към брашнените артикули. За да усвои изцяло глюкозата от брашнените артикули, тя би трябвало да освободи огромно количество инсулин. Това в последна сметка може да докара до диабет и нарушение на всички метаболитни процеси в организма.

Храните, приготвени от брашно са рискови и за червата. Факт е, че в пшеницата има много високо наличие на протеин, наименуван глиадин, който от своя страна провокира свръхпроизводство на протеина зонулин. Зонулинът, въпреки това, е кадърен да пробива пукнатини в лигавицата на чревните стени, вследствие на което частиците на храната могат да обхванат през нея. Резултатът е хранителни алергии и хронични възпаления.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР