Отдавна е забелязано, че тялото ни реагира по различен начин

...
Отдавна е забелязано, че тялото ни реагира по различен начин
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – вторник– 16.11.2021

Отдавна е видяно, че тялото ни реагира по друг метод на храната в разнообразни дни от лунния цикъл. За да извлечете максимума от храната, направете диетата си съгласно лунния календар.

Правилното хранене в 12 лунен ден (до 16:0ч) включва семена, ядки, зеленчуци и плодове (с изключение на ябълки). Но е по-добре да се въздържате от ястие на месо, риба, яйца и алкохол. Отдайте желание на леката и здравословна храна. Още по-добре ще ви се отрази, в случай че погладувате малко (особено първата половина на деня). Можете да предприемете сокова терапия. Много е потребно да употребявате сокове, изключително гроздов сок (с изключение на ябълков).

След 16:00ч в 13 лунен ден е възможно малко угощение. През този интервал, при липса на противопоказания, ще бъде даже потребно леко да натоварите тялото си. Може да опитате нови храни.

Ще бъде добре да организирате моно диета: главните ястия би трябвало да се подготвят от един артикул, да вземем за пример риба или месо. За вечеря се старайте да ядете по-малко мазнини. Поставете плодове и зеленчуци на масата. Позволени са леки десерти.

Днешното предложение:

РИБА В ХАРТИЯ

Продукти за 1 порция: 200 г риба, дафинов лист, 10 мл олио, лимон, черен пипер на зърна, сол.

Приготвяне: Почистената и измита риба се намазва с олио. Поръсва се със сол, а вътре се поставят парче дафинов лист, няколко зърна черен пипер и малко олио.

Загъва се в пертаментова хартия и се пече, до момента в който книгата стартира да шуми.

По предпочитание рибата може да се сервира със или без хартията. Сервира се с лимон, моркови и други гарнитури.

Забележка: В хартия се пекат скумрии, мерлуза, чига, тресчица, сафрид, бяла риба и други

По същия метод се пече пъстърва, като в маслото, в което ще се пече, се запържва счукан чесън.

„ Аз съм изцяло склонен с тази риба, която на въпроса с какъв сос желае да бъде приготвена дава отговор, че на първо място изобщо не желае да бъде изядена. “

Хенрик Сенкевич
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР