Отдалечената работа повиши търсенето, а производството е затрудненоПовишеното търсене и

...
Отдалечената работа повиши търсенето, а производството е затрудненоПовишеното търсене и
Коментари Харесай

Анализатори очакват недостиг и поскъпване на лаптопите

Отдалечената работа увеличи търсенето, а производството е затруднено

Повишеното търсене и спадът в производството на преносими компютри може да доведат до недостиг
(снимка: CC0 Public Domain)

Пандемията от ковид продължава да въздейства негативно върху ИТ пазара. Този месец доставчиците на портативни компютри може да не смогнат да удовлетворят всички поръчки за преносими компютри, сочи разбор на Digitimes Research.

Коронавирусът се популяризира из цялата планета и принуди доста компании да преустановят активността си и да приведат чиновниците на отдалечена работа. Според последните статистически данни, към 3,6 милиона души са инфектирани по целия свят, а броят на смъртните случаи доближава 250 хиляди.
още по тематиката
Digitimes Research разяснява, че сходна пандемична картина е съществено предизвикателство за производителите на електронни съставни елементи в Югоизточна Азия. Те просто не се оправят с поръчките.

Анализаторите предизвестяват, че през май може да възникне дефицит на пазара на портативни компютри. А това, от своя страна, евентуално ще докара до по-високи цени на преносимите компютри.

Преходът на чиновниците към отдалечена работа към този момент провокира внезапно нарастване на търсенето на преносими компютри. Прогнозираният недостиг може единствено да утежни нещата и вследствие на това цените да се повишат.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР