Отчита се ръст на делата в съда в Кърджали срещу

...
Отчита се ръст на делата в съда в Кърджали срещу
Коментари Харесай

Гурбетчии с честитки от Германия: 150 евро глоба за 27 км превишение

Отчита се растеж на делата в съда в Кърджали против наши гурбетчии, които са нарушили закона за придвижване по пътищата в Германия, написа 24rodopi.

А. Ю. е управлявал автомобила си с 47 км/час в Straelen, квартал „ Broekhuysen “, където допустимата скорост е 30 км/ч. За действието от 18 юни м. година, в 23:31 часа, нашенецът е с финансова глоба от Kreisverwaltung Kleve в размер на 70 евро. Той следва да заплати и разноски по правосъдното и административното произвеждане, довели до решението, в размер на 29.60 евро, или общ размер на финансовата глоба – 99.60 евро.
-->
Кърджалиецът С. К. пък ще заплати 178,50 евро. Той превишил допистимата оптималната скорост с лек автомобил отвън обитаемо място с 27 км/час. „ Място на осъщественото нарушаване: Montabaur, федерална автомагистрала 3, на 86,8 км, на равнището на спешната колонка, посока на придвижване Кьолн. Час и дата на действието: 06.07.2022 година в 08:20 часа “, е посочено в преписката на санкциониращия орган – полицията в Райнпфалц. Неговата глоба е в размер на 150 евро, само че съдът в Кърджали го задължава да заплати и разноските по делото, които възлизат на 28,50 евро.

„ Не съм бил в Германия, дадох автомобила си на другар, който бе там. Сега ще си диря парите от него “ – това пък са думи в съда на следващ земляк, получил санкция за нарушаване зад граница. Тя е в размер на 150 евро и е поради превишена скорост. При ограничаване от 80 км, автомобилът, благосъстоятелност на мъж от село в района, се е движил със 107 км/ч. Решението на немски съд бе пратено до Окръжния в Кърджали, а наложената финансова глоба бе приета. Тя бе пратена за осъществяване към териториалната дирекция на Национална агенция за приходите.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР