Отчетен е лек спад в заболеваемостта в Пловдив. Това заяви

...
Отчетен е лек спад в заболеваемостта в Пловдив. Това заяви
Коментари Харесай

Щабът в Пловдив решава за обучението на учениците, РЗИ отчита лек спад при болните

Отчетен е лек спад в заболеваемостта в Пловдив. Това съобщи шефът на Регионалната здравна ревизия в Пловдив доктор Сийка Димчева. Все още обаче не може изрично да се съобщи на какво се дължи спадът, защото учениците минаха към онлайн форма образование напълно скоро.
„ Има лек спад на случаите, само че няма по какъв начин да имаме по-голямо наблюдаване, защото е минал напълно къс период от време откогато учениците минаха в отдалечената форма на образование. За три дни няма по какъв начин да установим на какво се дължи това, само че се надяваме наклонността да продължи ”, съобщи доктор Димчева, която добави, че на 5 февруари регионалният действен щаб ще се събере, с цел да разиска ситуацията и да разгласи дали и по какъв начин ще продължат учениците образованието си.
Припомняме, че преди дни Синдикат „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “ предложи на МОН да усили междусрочната почивка с два или четири дни – в полза на запазване здравето на възпитаници и учители. В национално допитване от профсъюза са потърсили мнението на гилдията. 69,8 % от интервюираните са безапелационни, че ваканцията би трябвало да бъде удължена с 4 дни. Така неучебна за учениците би била цялата последваща седмица. 25,3 % считат, че междусрочната почивка би трябвало да се усили с 2 дни.Едва 2,8 % смятат, че не би трябвало да се удължава. Регламентираната сега е от 3 до 5 февруари, в това число. Позицията на синдиката е, че не е вярно решението да се афишира образование от разстояние в електронна среда по време на грипна зараза при отъстващи към 30%.
Миналата седмица регионалният щаб реши учениците от Пловдив и региона да преминат в онлайн форма на образование. Учениците ще се образоват онлайн, а няма да излязат във почивка, с цел да може умерено да завършат първия период, защото не всички са оформили оценките си, съобщи началникът на РУО Иванка Киркова.
По данни тогава 30% от изследваните проби изпратени към национална референтна лаборатория са реагирали на грип вид А. Най-засегнати са във възрастовата група на учениците.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР