Отчет ще дам, когато мине съответната командировка. Така лаконично отговори

...
Отчет ще дам, когато мине съответната командировка. Така лаконично отговори
Коментари Харесай

Денков за министерската екскурзия до САЩ: Отчет ще дам, като се върна

Отчет ще дам, когато мине съответната командировка. Така сбито отговори министър председателят Николай Денков на въпрос за идното си посещаване в Съединени американски щати. Той бе предизвикан по време на парламентарния надзор от Костадин Костадинов от „ Възраждане “, който изиска информация за идните срещи по време на бъдещата „ екскурзия “.

„ Официалното пътешестване на един министър-председател в партньорска страна не може да се назова екскурзия. Това е опит за операция. Едно от отговорностите на министър-председателите е да търсят поддръжка, да показват по подобаващ метод целите и резултатите от управническата стратегия на държавното управление. Това е освен право и опция, само че и обвързване на един министър председател “, сподели за подготвяната аудиенция Денков.

Малко преди ротацията делегация отпред с премиера ще лети до Съединени американски щати с огромния държавен Еърбъс, без да има среща с Байдън или Блинкен, заяви през вчерашния ден „ Епицентър “. Въпреки дадените от Политическа партия 100 000 $ на лобистите „ Манатос и Манатос “, към този миг вратите на Белия дом остават затворени за българския министър-председател, защото в американската администрация нямало никакъв интерес от среща с него.

В формалната делегация били включени министърът на финансите Асен Василев, министърът на защитата Тодор Тагарев, министърът на енергетиката Румен Радев, още трима министри, които сега се прецизират, брачната половинка на депутата от Политическа партия Даниел Лорер – Виолета, началникът на кабинета на премиера Денков и негови съветници – общо към 25 индивида.

В програмата на визитата са включени срещи на българската делегация с еврейски организации и с НПО-та. Среща на Денков с Байдън не е планувана в програмата на американския президент за интервала 7-8-9 февруари, когато ще е визитата на българската държавна делегация.

Полетът с държавния Еърбъс ще коства на данъкоплатците 250 000 лв.. Отделно към тази сума би трябвало да се прибавят скъпите хотели и високите дневни на антуража на премиера.

Премиерът описа през днешния ден за срещата на Европейски Съюз в Брюксел, на която са обсъждани и конфликтът сред Израел и Палестина и земеделските митинги.

Отпуснати са 2 милиарда евро за понижаване на мигрантския напън, част от тях ще се насочат към България.

В двустранни срещи Денков е търсил още веднъж поддръжка за приемането ни в Шенген и еврозоната – главно от „ по-консервативни по отношение на разширението страни – северните, Германия и Нидерландия “. Във всички диалози имаше схващане за напредъка на България и това, че би трябвало да сме част от еврозоната и шенгенското пространство. Председателят на комисията Урсула фон дер Лайен ясно изрази тази позиция на равнище Европейски Съюз, регистрира акад. Денков по пвреме на блиц контрола в Народно събрание.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР