Отчаяни хора, които са собственици на апартаменти в блок 1

...
Отчаяни хора, които са собственици на апартаменти в блок 1
Коментари Харесай

Отчаяни хора молят за помощ след пожар

Отчаяни хора, които са притежатели на жилища в блок 1 в ж.к. „ Хиподрума “ в София,  споделиха, че може да изгубят домовете си, поради сриване на плочи след огромен пожар.

Те се обърнали към Флагман.БГ с молба апелът им за помощ да стигне до хората с положителни сърца. 

На 10 април пламъците обгърнаха няколко жилището на последните три етажа. Домовете на няколко фамилии са превърнати в руини. Останали са без дограми и мазилка, само че по-страшното е, че са нанесени и провали на сградната структура и в случай че не се вземат незабавни ограничения, бездомни ще останат и съседите им. 

Заради големите провали, ние живущите в блока, се обръщаме към всички жители на Република България с зов за помощ, споделя Деница Янакиева.„ След като изгоря цялостен апартамент на етаж 11 в 14-етажния блок, двама индивида бяха откарани в „ Пирогов ” след изпадане в безсъзнание на единия пострадал от задушаване. Едно куче почина 5 дни, откакто се хвърли от балкона на горящия апартамент в опит да се избави “, напомня тя. 

„ Бяха нанесени голям брой материални вреди, с изключение на изгорелия апартамент, допълнително от 10 жилището, част от които са обгорели, а друга част наводнени, вследствие гасенето на пожара от пожарникарите.Най-лошото е, че заради пожара, една от плочите на блока, която е сред горелия апартамент и този над него, е пропаднала и има напуквания в други две плочи, което може да докара до проваляне и отчасти сриване на блока “, споделя дамата. 

„ Фасадата и входа са мощно наранени, изключително на по-високите етажи, където е бил огъня. Има паднали големи плочи от русенски камък, от облицовката на блока, които по знамение не са умъртвили някой. Предстои да падат и още такива, в случай че не се обезопасят допустимо най-скоро. Молим се, в случай че по време на пожара нямаше човешки жертви, то при рухване на развалените плочи, да няма такива “, прибавя тя.  

„ Не мога да ви опиша нещастието, пред което сме изправени в навечерието на най-светлите Великденски празници! Дограмата и прозорците на жилищата към горелия дом, както и на входа, също са изгорели и са се счупили “, споделя Деница Янакиева. „ Апелът на всички живущи в блок 1 към българското общество е да помогнете в битката за спасяването на животите и жилищата ни! Сумата, която би трябвало да заплатим за възобновяване на пропадналата плоча и другите две напукани, е непостижима за нас.

В блока живеят към 50 пенсионера, с ниски пенсии, както и млади фамилии с няколко дребни деца, които също са със мощно лимитирани доходи “, споделя тя. „ Собственичката на изгорелия апартамент, няма опция да покрие разноските.До момента всички съкооператори бяхме събрали скромната сума от 3500 лева за разчистване на изгорелия апартамент. Продължаваме да събираме и още средства за ремонтирането на пропадналата плоча, само че няма да можем да се оправим сами “, прибавя Деница.  

„ Искаме да запазим домовете и животите си! Изключително доста ще бъдем признателни на всяка една подадена ръка в този сложен за нас миг. Вярваме в добрината, съпричастността и състрадателността на българите! “, написа тя в апела си за помощ. 

Сърдечно благодарим за всяка помощ към нас, прибавя дамата.

 Банковата сметка, на която можете да вършиме дарения е открита на името на потърпевшото момиче, което беше откарано в „ Пирогов ”:

IBAN: BG59STSA93000027911651BIC: STSABGSF

Титуляр: Антония Рангелова ТотоваБанка: ДСКОснование: Дарение за бл.1, Хиподрума
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР