Отборите на Аржентина и Австралия тази вечер се изправят един

...
Отборите на Аржентина и Австралия тази вечер се изправят един
Коментари Харесай

Време е за 1/8-финали: Аржентина излиза като фаворит срещу Австралия

Отборите на Аржентина и Австралия довечера се изправят един против различен във втория осминафинален конфликт на Мондиал 2022. Мачът ще се изиграе на “Ахмед бин Али ” с начален час 21:00.

Аржентинците са измежду огромните любимци за трофея в шампионата, който им убягва от 1986 година насам. Те преодоляха сполучливо груповата фаза и през днешния ден се надяват да създадат нова стъпка към международната купа. “Албиселесте ” претърпяха шокираща загуба с 1:2 от Саудитска Арабия в първия си мач Световното състезание в Катар. Последваха обаче две победи с по 2:0 против Мексико и Полша, което им донесе първото място в група С. Предвождани от суперзвездата си Лионел Меси, “гаучосите ” играят все по-добре с всеки минал мач и в този момент са посочени за огромен любимец против днешния си конкурент, само че към този момент знаят, че няма място за подценяване в този шампионат.

Австралия несъмнено са една от приятните изненади на този Мондиал. Те бяха посочени като новобранец в група D, само че все пак приключиха на второ място и по този начин си осигуриха едвам второ присъединяване на осминафиналите на шампионата, като предходното беше през 2006 година. “Кенгурутата ” започнаха с тежка загуба с 1:4 от сегашния международен първенец Франция. След това обаче те заздравиха своята защита и реализираха минимални победи с по 1:0 над Тунис и Дания. В състава на австралийците няма огромни звезди, само че те ще разчитат на отборния си дух, с цел да съумеят да поднесат нова изненада и да отстранят един от главните кандидати за купата на шампионата.

Победителят от този осминафинал в идната фаза ще се изправи против спечелелия дуела сред Нидерландия и Съединени американски щати.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР